Nørbæk

Spektakulære nytårsløjer i Nørbæk gav gode grin

Det spektakulære ’kunstværk’, som Nørbækborgerne vågnede op til nytårsdag, var udført af omkring 17 kommunale skraldespande. Kronen på ’værket’ var et udtjent metalstativ, der for en kort stund atter kom til ære og værdighed. Foto: Brian Damsgaard Jensen

Nytårsdag vågnede borgerne i Nørbæk op til et spektakulært syn. En tårnhøj ‘skulptur’ var i nattens mulm og mørke blevet rejst på landsbyens lille og eneste rundkørsel. Samtidig kunne flere husstande konstatere, at deres skraldespande var forsvundet fra matriklen.

Det var Brian Damsgaard Jensen fra Nørbæk, der opdagede ‘installationen’, da han ved 9.30-tiden var ude for at lufte hunden. Han bor lige op ad rundkørslen, hvor han fik øje på omkring 17 kommunale skraldespande, der var stablet op i et højt tårn.

– Jeg havde allerede bemærket, at vi manglede vores to, men jeg kunne konstatere, at det var der nok også andre i byen, der gjorde, griner han.

Han tog et billede og postede det på facebook, og det bragte latter og mange sjove kommentarer med sig:

“Det nærmer sig jo kunst – måske en ide til byfornyelse i Nørbæk!”, skrev en borger.

“Her gik jeg og troede at Robert Jacobsen var død”, kommenterede en anden.

“Den er sjov og godt fundet på”, ”God humor. Flot skulptur”, “Det er da sjovt…”, lød andre bemærkninger efterfulgt at smileys og grine-emojis.

Bare nytårsløjer

Andre igen påpegede, at det var uskyldige drengestreger:

“Det er jo nytårsløjer – ikke hærværk”, pointerede en, mens en anden skrev “Efterhånden mange år siden at man har set reel nytårsløjer .. fedt”.

Dette er også Brian Damsgaard Jensens vurdering:

– Vi kan jo læse om, alt det hærværk, der er begået andre steder, det dur bare ikke, og det har vi heldigvis ikke haft noget af i Nørbæk. Det her er helt harmløst, det kan man da kun grine af, mener han og opfordrer de unge, der er mere destruktive i deres tilgang til ‘nytårsløjer’, til at lade sig inspirere af drengestregerne i Nørbæk.

– Man skal ikke bare ødelægge noget, men måske være lidt opfindsom, som de har været her i byen, lyder opfordringen.

Selvom byens nye skulptur overvejende blev taget godt imod i lokalområdet, så fik den dog en kort levetid. I løbet af nytårsdag fik Nørbækborgerne fjernet de mange skraldespande, der angiveligt allerede er tilbage på plads i indkørslen på deres respektive matrikler.

Kommentarer