Randers By

Specialist: Randrusianerne vil lytte mere

Musik bringer os i bedre humør, og ifølge en ny undersøgelse ville 38 procent i Region Midtjylland ønske, de havde mere lyttetid. Randrusiansk fagmand opfordrer til lytning uden konstante forstyrrelser. Pressefoto.

Musik bringer os i bedre humør, og ifølge en ny undersøgelse ville 38 procent i Region Midtjylland ønske, de havde mere lyttetid. Randrusiansk fagmand opfordrer til lytning uden konstante forstyrrelser.

Musik rører vores følelser og bringer os i bedre humør, men i bombardementet af pop-op-beskeder fra sociale medier, nyhedssites og andre invasive arter nedprioriteres lytning og fordybelse ofte.

En dugfrisk undersøgelse foretaget af YouGov på vegne af HiFi Klubben viser, at 90 procent af borgerne i Region Midtjylland over 18 år ofte eller meget ofte kommer i bedre humør af at lytte til musik. Undersøgelsen viser også, at 38 procent ville ønske, de kunne bruge mere tid på at lytte til musik, end de gør i dag.

– Musik har en rigtig stærk og helt universel påvirkning på mennesker. Når vi lytter et album uforstyrret igennem, er vi i stand til at nyde og mærke musikken på en helt anden måde, end når alle mulige afbrydelser forstyrrer oplevelsen, siger Claus Madsen, der er butikschef i HiFi Klubben på Østervold i Randers.

Randrusianerne prioriterer lytteoplevelsen

Som YouGov-undersøgelsen viser, løfter musik humøret hos langt de fleste. Og at mange drømmer om at prioritere musiklytning højere end de gør i dag, kommer ikke som en overraskelse hos HiFi Klubben på Østervold.

– Vi opfordrer ofte folk til at fokusere på det, de laver – altså på at lytte til musikken og ikke andet, når det er det, de har valgt. I øjeblikket mærker vi tydeligt, at flere og flere søger den rene og uforstyrrede lytteoplevelse, fastslår Claus Madsen.

HiFi Klubben har netop lanceret en ny kampagne, Welcome Listeners, der opfordrer folk til mere fokuseret lytning.

Kommentarer