Debat og politik

Spareplan på socialområdet sat på pause til efteråret

Forslaget om udsættelse af handleplaner på socialområdet i Randers Kommune blev fremsat af gruppeformand for Venstres byrådsgruppe Christian Brøns, der er også er medlem af økonomiudvalget.

På dagens møde i økonomiudvalget blev det, på baggrund af et forslag fra Venstre, besluttet at udsætte forhandlinger om eventuelle besparelser på omsorgs- og socialområdet til budgetforhandlingerne i efteråret.

Økonomiudvalget består af ni medlemmer, hvoraf fire er socialdemokratiske byrådsmedlemmer. Ikke desto mindre blev forslaget vedtaget netop uden om borgmesterpartiet, idet Frank Nørgaard fra Dansk Folkeparti og Beboerlistens Bjarne Overmark stemte for en udsættelse sammen med Venstres tre medlemmer.

Spareplanen har været stærkt omdiskuteret, og en række institutioner og frivillige organisationer har været bekymrede for at blive lukket eller skåret kraftigt i tilskud.

En af fortalerne for ikke at gennemføre spareplanerne er Kasper Fuhr Christensen, som efter at have modtaget information beslutningen udtaler:

– Først og fremmest kæmpestor ros til de folkelige kræfter, der har fået politikerne på bedre tanker. Det er dem, der har sikret, at spareplanen ikke bliver til noget i første omgang, siger Kasper Fuhr Christensen, medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten, og fortsætter:

– Vi har hele tiden været imod spareplanen. Vi stemte som de eneste imod planen i socialudvalget, og vi vil kæmpe for, at planen ender i skraldespanden. Men det er vigtigt at huske, at det store slag ikke er vundet endnu. I første omgang er kampen bare udskudt til budgetforhandlingerne efter sommerferien, så kampen fortsætter.

Kasper Fuhr Christensen er dog noget forundret over, at borgmester Torben Hansen og resten af Socialdemokratiet ikke ville sætte nedskæringerne på pause.

I Venstre lyder begrundelsen for forslaget om udsættelse af spareplanerne, at man bør afvente resultatet af den kommende udligningsrefor. Endvidere skal der inden længe laves en aftale om kommunernes økonomi mellem Kommunernes Landsforening og regeringen. Ifølge Christian Brøns kan disse forhandlinger resultere i, at Randers Kommune tilføres flere midler end tidligere.

 

Kommentarer