Over Hornbæk

Spændende foredrag med kendt luftkaptajn og helt i Hornbæk Sognegård

I morgen torsdag kan man møde luftkaptajn og udråbt helt, Stefan G. Rasmussen i Hornbæk Sognegård. Foto: Hornbæk Sognegård

I morgen torsdag 25. januar kan man opleve tidligere luftflykaptajn – og helt – Stefan G. Rasmussen, når han gæster sognegården i Hornbæk.

Stefan G. Rasmussen blev i 1991 udråbt som helt, da han nødlandede sit SAS-fly SK751 på en eng i uden for Stockholm i Sverige.

Alle 123 passagerer og 6 besætningsmedlemmer blev reddet, og kaptajnen blev verdenskendt og udråbt som helt for sin bemærkelsesværdige bedrift.

Men Stefan G. Rasmussen blev samtidig fritstillet fra sit arbejde som pilot, og det var nærmest umuligt for ham at få et job igen; helte var der nemlig ikke stor efterspørgsel på.

Så i en alder af bare 44 år måtte han sadle helt om.

Stefan G. Rasmussen. Pressefoto

Stefan G. Rasmussen havde siden en kort karriere som TV-vært, folketingsmedlem og som byrådsmedlem i Frederikssund, hvor han bor.

Han har desuden udgivet bogen “Det gælder dit liv!”, som handler om nødlandingen og livet efter. Netop dette er også temaet, når han gæster sognegården med sit foredrag “Fra kokostæppe til blå toner”.

Her berører Stefan G. Rasmussen mange af livets emner. Han taler åbent og ærlig om det helvede en “berømmelse” også bringer med sig. Han berører emner såsom tiden og virkeligheden med udgangspunkt i sin barndom og hans eventyrlige liv.

Han giver tilhørerne bevis for, at alle mennesker er unikke. Stefan lukker sine tilhørere ind i det inderste rum der opstår, når man som menneske ved, at man skal dø. Og som en lille sidegevinst krydrer han det hele med toner fra sin saxofon og sangstemme.

Som 44-årig fik Stefan “en chance til”. Han tog denne chance – ikke for at fortsætte i samme spor – men for virkelig at give sig selv et nyt liv!

Arrangementet finder sted i Hornbæk Sognegård i morgen torsdag 25. januar klokken 19.00.

Deltagelse er gratis, og kaffe kan købes til 20 kroner.

Kommentarer