Kultur

Sommertid er museumstid for hele familien

Det kunne ligne en ganske almindelig kernefamilie fra Randers – måske lige bortset fra de ualmindeligt store ører og den lave vækst! Men tag ikke fejl, det er Lillefolket - et knuselskeligt oldtidsfolk, der lever i Museum Østjyllands udstilling. Besøg museet i sommerferien og gå blandt andet på jagt efter de løjerlige små folk rundt om i oldtidsudstillingen. Det er gratis. Foto: Museum Østjylland

Museum Østjylland er hver sommer et populært valg for børnefamilier, fordi de her finder mange forskellige oplevelser. I år er ingen undtagelse! Dyk f.eks. ned i museets 150 år lange historie i jubilæumsudstillingen med sjove aktiviteter, hvor du blandt andet kan sætte din families historie under lup og lave dit eget slægtstræ. Du kan også tage på ”menneskejagt” i museets flotte og vilde oldtidsudstilling.

Hvornår har du sidst været på museum? Nu har du en super chance. Museum Østjylland har nemlig igen i år sammensat et varieret sommerferieprogram for dig og din familie med oplevelser for både store og små. 

Museum Østjylland er en gammel knark

I år er et særligt år på Museum Østjylland. Museet kan nemlig fejre sin 150-års fødselsdag. Det vil sige, at museet er en ældre dame – eller herre – med en utrolig god og lang hukommelse!

Der er sket meget på de 150 år. Oplev nogle af højdepunkterne, når du går på opdagelse i 150-års jubilæumsudstillingen, der fortæller hele historien om det lille museum i Randers, der med tiden voksede sig stort.

Du kan i jubilæumsudstillingen også opleve en arkæologisk miniudgravning, hyggelig loungestemning, spilaktiviteter, film fra gamle dage, og så kan du få styr på din families baggrund, når I laver jeres eget stamtræ.

Tilbage til oldtiden

På Museum Østjylland kan I også tage på en tidsrejse tilbage til de ældste tider og gå på sjov oldtidsjagt blandt vores forfædres stenøkser, kostbære smykker og vilde våben. Udstyret med et kort over oldtiden bliver I nemlig sendt ind i den spændende oldtidsudstilling på jagt efter Lillefolket, et lillebitte og knuselskeligt oldtidsfolk, der gemmer sig i revner, huler, træer og sprækker.

Kan I mon finde dem? Og kan I løse de opgaver og missioner, I bliver sendt ud på? 

Fælles for alle museets sommeraktiviteter er, at de er gratis, ligesom der også er gratis adgang til museet. Så efter museumsbesøget kan der sikkert blive råd til en ekstra stor is! 

Info

  • Det hele er gratis. Det eneste, der kan koste penge, er, hvis du forelsker dig i nogle af de gode – og søde – sager i museumsbutikken!
  • Sommersjov på Museum Østjylland, lørdag den 25. juni til søndag den 28. august 2022, alle dage kl. 10 – 16 (mandage lukket) på Museum Østjylland, Stemannsgade 2 i Randers.

Kommentarer