Kultur

Sommer på Randers Børnebibliotek

Foto: Randers Børnebibliotek.

De lyse sommerdage føles længere, og der er tid til at læse sammen eller hver for sig. Uanset hvad I foretrækker i jeres familie, er der masser af inspiration til sommerens læsning i børnebiblioteket, og personalet står klar med anbefalinger. Skulle der dukke en enkelt sommersky op på himlen, har vi også andre aktiviteter, I kan hygge jer med.

Der er Sommerlæsebingo for de 3-8 årige og deres familie. Biblioteket har en sej læsebankoplade med sjove udfordringer, som du og din familie skal udfylde og komme og aflevere på Randers Bibliotek. Når I har lavet mindst 10 af udfordringerne på bingopladen, tager I bingopladen med til hovedbiblioteket og får den byttet til is til hele familien.

Sommerbogen er en læselystkonkurrence for de 6-15 årige, som løber fra den 10. juni til den 20. august. For at deltage skal du hente anmelderpostkortet på biblioteket. Når du har skrevet tre anmeldelser, kan de byttes til en is.

Samtidig deltager du i den landsdækkende konkurrence, hvor 1. præmien er at tømme en boghandel på 5 minutter!

Masser af muligheder på “børnebib” i sommerferien

Biblioteket har en sommerrygsæk klar til de 7-10 årige

Vi kan ikke sige det tit nok: Det er vigtigt at læse i sommerferien!

For at gøre det lettere for dig som forældre har børnebiblioteket pakket sommer-læse-rygsække med “min første læsning”. Der er 10 spændende bøger i rygsækken, som er klar til at blive snuppet med ud på sommerudflugten – eller med ud i haven. Lånetiden på bøgerne er som sædvanligt 28 dage.

Så er der Papalapap for de 9-14 årige. Fra 4. juli til om med 8. juli fyldes bibliotekets sal med pap og andre genbrugsmaterialer. Sammen skal vi bygge noget helt fantastisk. Vi slipper fantasien løs og bygger i pap og andre genbrugsmaterialer. Måske bygger du dit drømmehus, din fremtidsbil, en robot eller noget helt fjerde. Kulturhusets sal er åben fra kl. 9.00 – 14.00 og tilmeldingen gælder hele dagen, så husk din madpakke. Møder mor og far før kl. 9.00 på deres arbejde, er du velkommen til at vente i biblioteket, der lukker op kl. 8.00. Tilmelding skal ske på www.randersbib.dk.

Lørdag d. 9. juli er der Papalapap fra kl. 10.00 til kl. 13.00 – uden tilmelding.

De 4-10 årige kan blive bibliotekshelte!

Man kan få inspiration til besøget på børnebiblioteket i perioden 25. juni til 20. august og få et skattekort hos bibliotekaren, herefter gå på opdagelse i børnebiblioteket sammen med familien – og blive bibliotekshelt!

Vi har også Sommerskriveskole for de 10-15 årige i uge 31 (1.-5.8.) Her er det igen i år muligt for skriveglade drenge og piger at bruge en uge på biblioteket til at skrive en hel masse. Vi bruger kunst, fællesskab og meget andet til at få skrivelysten til at flyde. Udover at skrive skal vi i biografen – og derefter overnatte på biblioteket. Hvis dit barn har en forfatter gemt i maven, skal du skynde dig at sikre jer en plads ved at skrive til bbo@randersbib.dk

Vi ses på Randers Børnebib i Kulturhuset i Randers!

Kommentarer