Samfund

Sø, strand, sand og sauna kommer til Nordre Fælled

Om godt tre år bliver et stort areal på Norde Fælled forvandlet til rekreativt område med badesø, badebroer, sandstrande, sauna, omklædningsrum samt en række øvrige faciliteter. Foto: A.P. Møller Fonden.

På det tidligere militære øvelsesområde nord for Randers skal der nu udvikles et socialt samlingssted og centrum for sociale og kulturelle aktiviteter. Med anlæggelsen af en 6 hektar stor og op til 9 meter dyb badesø bliver det tidligere militærareal en ny attraktion for både lokale og tilrejsende.

A.P. Møller Fonden har bevilget 37 millioner kroner til projektet.

Udover badesøen kommer der også badebroer, sandstrande, en sauna, omklædningsrum samt faciliteter til aktiviteter i og ved vandet. Blandt andet bygges et hus til foreninger med værksted og der bliver mulighed for opbevaring af bl.a. kajakker og paddleboards. Herudover bygges en amfiscene til kulturelle arrangementer.

Randers Kommune skal drive stedet, og det er planen at en socialøkonomisk virksomhed skal sælge forplejning til de besøgende.

A.P. Møller Fonden støtter omdannelsen af det tidligere militærareal for at bidrage til et nyt folkeligt, rekreativt og populært samlingssted for Randrusianerne og byens gæster. Et område som også kommer til at styrke sammenhængen mellem natur og by i Randers.

Fra borgmester Torben Hansen lyder der et tusind, tusind tak til A.P. Møller Fonden, som har bevilget 37 millioner kroner til projektet.

– Nordre Fælled er en naturperle i Randers, og etableringen af en badesø vil løfte området til nye højder. Det bliver en attraktion, der vil tiltrække folk fra nær og fjern med uanede muligheder for sociale og kulturelle aktiviteter og fællesskaber, siger borgmesteren og tilføjer:

– Mange gode kræfter har gjort et kæmpestort arbejde for, at vi er nået hertil, og jeg er utrolig glad for, at A.P. Møller Fonden kan se potentialet i projektet. Det er innovativt, og projektet bliver et stort aktiv for området, byen og kommunen, når det er realiseret.

Området forventes at åbne i sommeren 2026.

Det nye rekreative område på Nordre Fælled. Illustration: Randers Kommune

Kommentarer