Debat og politik

Socialdemokratiet’s urafstemning afsluttet

Torben Hansen og hans parti gør klar til årets kommunalvalg.

Urafstemningen blandt medlemmerne af Socialdemokratiet i Randers Kommune er nu  afsluttet: Flere tusinde elektroniske medlemskrydser har nu lagt rækkefølgen på en stærk  liste A fast til efterårets kommunalvalg 

Socialdemokratiet benytter sideordnet opstilling til kommunalvalget den 16. november. Men stemmesedlen læses jo oppe fra og ned, så en rækkefølge af de 24 kandidater efter  Borgmesterkandidaten Torben Hansen skulle lægges fast her i marts måned ved en urafstemning  blandt partiets medlemmer. Nogenlunde sammenfaldende med sommertidens indtog natten mellem  lørdag og søndag forelå resultatet. Det traditionsrige møde med offentliggørelse og fællesbillede af  kandidaterne kunne grundet corona-situationen ikke afholdes. Spændingen blev i stedet udløst  søndag middag på et skærmmøde mellem Fællesledelsen og kandidaterne. 

– Jeg er meget tilfreds med og glad for, at vi på vores liste har en rigtig fin blanding af meget  garvede politikere, folk, der kom ind ved sidste valg, og som nu kender det byrådspolitiske  håndværk og ved, hvilket arbejde, der skal lægges i opgaven med at tjene borgerne og vores  kommune bedst muligt – så helt nye kræfter, der ligesom os andre er parate til at lægge energi,  visioner og socialdemokratiske kerneværdier i det ansvarsfulde hverv. Jeg ser meget optimistisk på  den valgkamp, vi sammen nu skal ud at kæmpe for at få flest muligt valgt ind i byrådet, udtaler borgmester, Torben Hansen.

Også Jonas Fuglsang, formand for Socialdemokratiet i Randers Kommune, er tilfreds med at kunne  offentliggøre resultatet af urafstemningen:  

– Det var jo en helt ny afstemningsform, der involverede mails og koder. Jeg har været ude nogle  gange for at give medlemmer en hjælpende hånd – ikke med at sætte de konkrete kryds på skærm stemmesedlen, naturligvis – men med det rent tekniske. Jeg synes, det giver rigtig god mening at holde en sådan urafstemning blandt medlemmerne. Det er også her medlemsdemokratiet folder sig  ud. Urafstemningen er afsluttet, men jeg skal nævne, at man stadig kan nå at melde sig som  kandidat for Socialdemokratiet. Kandidater, der måtte stille op, kommer så ind på listen efter  kandidat nr. 25. i den rækkefølge, de melder sig.

Officiel liste til kommunalvalget 16. november 2021

1. Torben Hansen
2. Ellen Petersen
3. Lise-Lotte Leervad Larsen
4. Stine Eiby
5. Anker Boje
6. Anne Hjortshøj
7. Henrik Leth
8. Karen Lagoni
9. Steen Bundgaard
10. Pia Moldt
11. Marianne Carøe
12. Claus Ørsted
13. Jesper Gade
14. Henriette Malland
15. Christian Engelbrecht Pedersen
16. Peter Nellemann
17. Martin Vedstesen
18. Peter Hansen
19. Stoil Zaylov
20. Per Blicher
21. Ib Møller Pedersen
22. Hans Christian Mortensen
23. Jørgen Mogensen
24. Rafael Andrasescu
25. Johan Seider

Kommentarer