Ø. Bjerregrav

Slut med at vente: Nu åbner Min Købmand i Øster Bjerregrav

Købmand Bo Møller glæder sig til at invitere kunderne ind i butikken i Øster Bjerregrav, hvor man stadig var i fuld gang med at fylde op på hylderne. På åbningsdagen torsdag vil hele butikken bugne af varer, lover Bo Møller. Foto: Gitte Hagsholm

Næsten otte måneders benhårdt arbejde bærer frugt på torsdag klokken 14, når Min Købmand slår dørene op i Øster Bjerregrav. Butikken er samtidig Min Købmand nummer 400 i Danmark.

Da Coop i juni sidste år og med kun godt en måneds varsel lukkede byens Dagli’Brugs gik lokale kræfter omgående i gang med at finde en anden løsning. Et anpartsselskab blev stiftet og med borgeranparter og indskud fra lokale erhvervsdrivende lykkedes det at samle godt de halvanden million kroner, er skulle til for at realisere løsningen: at etablere en købmandsforretningen i den tidligere brugsbygning under Dagrofas Min Købmand-konceptet.

Den 1. november overtog man nøglerne, og så gik et omfattende renoveringsarbejde af den gamle butik i gang. Sidenhen har frivillige knoklet i lokalerne.

I midten af februar var den rigtige købmand fundet. Han hedder Bo Møller, og på torsdag vil han klippe snoren og invitere de første kunder ind i butikken.

Lille fest

Det bliver en stor dag for byens borgere, som længe har sukket efter at få deres dagligvarebutik tilbage igen, men på grund af corona bliver det uden den helt store festivitas.

– Vi har naturligvis fundet den røde løber og flagene frem, for det er en stor dag, og det skal fejres, men det bliver desværre uden fadøl, pølser, kaffe og kage, som vi under almindelige omstændigheder ville have disket op med, siger formand for Bjerregrav Invest, Svend Aage Nielsen.

Lidt højtidelighed bliver der dog over arrangemente t. Svend Aage Nielsen vil byde velkommen, og så vil kædedirektør for Min Købmand, Kim Scheuer Nielsen, som endnu engang tager turen fra København til Kronjylland for at åbne en Min Købmand, holde tale; og han vil sikkert komme ind på det særlige, at butikken i Øster Bjerregrav samtidig er Min Købmand nummer 400 i landet.

Slutteligt vil købmanden selv klippe snoren og byde kunderne indenfor – 45 ad gangen. For igen af coronahensyn må der ikke være flere i butikken, hvor personalet jo også tæller med.

– Vi er en håndfuld frivillige, der står og holder mandtal med folk i butikken, så vi overholder restriktionerne, fortæller Svend Aage Nielsen og tilføjer:

– Vi har også allieret os med en lokal musiker, der vil stå og underholde uden for i nogle timer, så de, der eventuelt kommer til at vente, kan stå og hygge sig lidt imens.

På torsdag åbner butikken først klokken 14 til den officielle åbning, men fra fredag og fremover vil butikken være åben fra klokken 7 til 19 – hver dag.

Bo Møller har valgt at købe ind efter SPAR-konceptet, der har næsten tre gange så mange varenumre, som Min Købmand. Det betyder, at der blandt andet bliver et stort udvalg af økologiske varer. Foto: Gitte Hagsholm

 

Bo Møller sætter også noget ekstra ind på vinsalget, så vinafdelingen har fået et par ekstra hyldemeter i butikken. Foto: Gitte Hagsholm

Kommentarer