Stånum

Skulpturpark i Krakamarken genopstår

Skulpturpark i Krakamarken genopstår genindvies på søndag 6. november. Foto: Randers Kommune

Søndag den 6. november er der officiel genindvielsen af Krakamarken.

I begyndelsen af 1990’erne blev Krakamarken anlagt som en skulpturpark på et 27 hektar stort område ved Brusgård. Det skete på initiativ af kunstneren Jørn Rønnau. Med til projektet var omkring 30 kunstnere fra ni lande.

I dag er Krakamarken en smuk og artsrig biotop med et rigt insekt, padde og fugleliv. I årenes løb har området udviklet sig til en skov- og kratomkranset, skålformet slette med to små søer i midten og bakker mod nord/øst. Stedet afgræsses af får og plejes nænsomt af Randers Kommune.

Siden indvielsen i 1992 er meget af naturkunsten, der opførtes på området i de første leveår, forsvundet af naturlige årsager. Billedhugger Jørn Rønnau har derfor nu sammen med en gruppe mennesker dannet en forening, der har arbejdet for Krakamarkens genrejsning. Foreningen blev for nyligt stiftet med forstander for Skandinavisk Designhøjskole Merete Østergaard som formand og Jørn Rønnau som æresmedlem.

Sundheds-, idræts- og kulturudvalget i Randers Kommune har støttet projektet med 100.000 kr. Dermed er det blevet muligt at igangsætte arbejdet med at genrejse Krakamarken og finde partnere, som i fremtiden vil støtte dens udvikling og fortsatte liv.

Ved den officiel genindvielsen af Krakamarken kan du deltage i en vandring ledet af Jørn Rønnau og foreningens bestyrelse. Kurator Trine Rytter Andersen vil også være til stede og fortælle om den nye vision for Krakamarken og de tanker og ideer, der ligger bag den.

Program for dagen:

Mødested: ved Krakamarkens indgang, Brusgårdsvej 24, Randers (ved Den Skandinaviske Designhøjskole)

  • Kl. 14.00 – 15.30: kunstarkæologisk rundvisning på Krakamarken
  • Kl. 15.30 – 17-ish: Kaffeslabberas, taler, samtaler og mulighed for at blive medlem af foreningen Krakamarkens (sted: Laden hos Den Skandinaviske Designhøjskole)

Kommentarer