Stevnstrup

Skolestruktur prægede første valgmøde

Otte veloplagte byrådspolitikere gav bolden op til politisk hanekamp. Foto: Randers Netavis.

Det var otte oplagte byrådspolitikere som gav bolden op til politisk hanekamp på Stevnstrup Stadion. Det var spidskandidaterne fra de partier og lister, som i øjeblikket er repræsenteret i byrådet, der skulle duellere.

Det skete i forbindelse med sommerfesten i Stevnstrup, og det var samtidig det første valgmøde inden kommunevalget i november.

Hver politiker blev i den indledende runde bedt om at fortælle hvad de fandt den vigtigste opgave i Randers Kommune, og hvordan opgaven skal løses.

– Den største opgave bliver at rette op på flertallets destruktive adfærd overfor folkeskolerne i Randers, indledte Beboerlistens Bjarne Overmark.

– Resultatet er skræmmende. Ved afgangseksamenerne i 2015 var der 10 % af eleverne, som ikke fik 2 i dansk og 2 i matematik, som er forudsætningerne for at blive optaget på en ungdomsuddannelse. I 2016 var det steget til 18 % fastslog Bjarne Overmark.

Slagets gang blev ledet af Søren Ø. Jensen, der er studievært på TV2 Østjylland. Omkring 100 mennesker deltog i mødet.

For Socialdemokratiet og Torben Hansen er det væsentligste at få folkeskolerne i Randers Kommune til at være det naturlige valg for forældrene.

– En stor del af vores valgkamp bliver at argumentere for, at der kommer flere penge til byens folkeskoler, sagde Torben Hansen.

Udover at komme af med Claus Omann Jensen som borgmester, mente Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten, at det væsentligst er at få sikret en ordentlig folkeskole.

– Hvis man skal tro en undersøgelse som kom for ikke så længe siden viste, at Randers Kommune har landets dårligste folkeskole. Og det helt store problem er de politiske beslutninger, som er truffet, mente Kasper Fuhr Christensen.

SF’s største ambition omhandler også skoleområdet, sagde Charlotte Broman Mølbæk.

– Skolerne bløder, og det gør de på grund af skolestrukturen. Nu har vi 12.000 børn i folkeskolerne som ikke får den læring, de har brug for. Som ikke trives, eller får de samme muligheder for at få et godt liv fremover, påpegede Charlotte Broman Mølbæk.

Borgmester Claus Omann Jensen, Venstre, syntes, at man i stedet skulle glæde siger over, at der er skabt en provenu, som har resulteret i investeringer i ny IT for 7 mio. kroner hvert år, 10 mio. i holddelinger og 300 mio. på bygninger.

– Jeg anerkender, at vi har en udfordring på specialundervisningsområdet, og det skal vi finde løsninger på, erklærede Claus Omann Jensen.

Det væsentligste for den konservative Daniel Madié er at der inden for kort tid bliver et bedre samarbejde i Randers byråd.

– Lige nu lider hele kommunen under en mistillid politikerne og partierne internt samt, ikke mindst mellem befolkningen og politikerne. Sommetider også mellem embedsmænd og politikere, men også mellem embedsmænd og befolkningen, sagde Daniel Madié.

For Frank Nørgaard og Dansk Folkeparti er det velfærd for hele Randers Kommune, som er væsentlig.

– Det hele sejler når det gælder udligningsreformen. Derfor har vores folketingsgruppe i dag meddelt, at de i 2018 vil ændre dramatisk i udligningen, så det virkelig kan mærkes i landkommunerne. Og det er det, som vi skal læne os op ad, og ikke lave skattestigninger, anførte Frank Nørgaard.

Den radikale spids- og borgmesterkandidat Mogens Nyholm er uddannelse det mest vigtige, og mener at det nu gælder om at få mest mulig ud af den skolestruktur, som muligt for børnenes skyld, og reparere hvor det kan lade sig gøre.

– Om der er kommet et provenu ud af skolestrukturen, som borgmesteren siger, tillader jeg mig at sætte et stort spørgsmålstegn ved. Desuden mener vi, at der er en social ubalance bl.a. i familieafdelingen, specialundervisningen, familiepleje og meget mere, som skal genoprettes sagde Mogens Nyholm, der anbefalede at stemme på andre partier end Venstre og Socialdemokratiet, fordi det vil resultere i et bredere samarbejde.

Kommentarer