Randers By

Skoler og dagtilbud får besøg fra England

Skolerne i Randers Kommune får i næste uge besøg af en gruppe ledere og lærere fra England. Arkivfoto

Fra på mandag den 28. maj og fire dage frem får Randers Kommune besøg af en gruppe ledere og lærere fra England. Her skal de rundt på randrusianske folkeskoler og dagtilbud og hente inspiration til deres arbejde med den pædagogiske hverdag og temaer som science.

Otte ledere og lærere fra Barnton Community Nursery and Primary School i den engelske by Warrington skal fra på mandag den 28. maj og fire dage frem rundt og besøge tre folkeskoler og tre dagtilbud i Randers Kommune.

– Vores fagfælder fra Warrington har valgt at besøge Randers, fordi de er meget interesseret i den måde, vi arbejder med den pædagogiske hverdag på. Blandt andet har de hørt rigtig godt om vores arbejde med at implementere et fokus på science for de mindste i både dagtilbud og skoler. Besøget handler derfor om, at de skal ud og hente inspiration fra vores skoler og dagtilbud med henblik på, at de kan tage ny læring med hjem og forbedrer deres egen praksis, fortæller Karsten Klokkerholm, der er Læringskonsulent på Læringscenter Randers.

Gæsterne fra Warrington kommer i forbindelse med Erasmus+ udviklingsprogrammet “Job-Shadowing”. I løbet af de fire dage skal de rundt i grupper af to på forskellige skoler og dagtilbud i kommunen. Samtidig vil der være en række fælles arrangementer, hvor oplægsholdere fra Randers Kommune vil fortælle om den pædagogiske hverdag og arbejdet med science blandt de yngste.

Tirsdag den 29. maj fra kl. 9-11 er hele gruppen samlet i Randers Naturcenter, hvor det vil være muligt at møde de engelske gæster. Her skal de se, hvordan skolerne bruger naturcentret og arbejder med science og udeliv.

Kommentarer