Asferg

Skole-idræt-samarbejde i Asferg i medierne

Samarbejdet mellem skolen og idrætsforeningen i Asferg om aktivering af eleverne i frikvarteret er blevet en stor succes – nu også mediemæssigt. Tirsdag publicerede Folkeskolen.dk en lang artikel om projektet, og onsdag havde TV2 Østjylland et indslag om samme. Arkivfoto

Successen med samarbejdet mellem skole og idrætsforening om aktivering af skolebørnene i Asferg har vundet genklang i medierne. Tirsdag 22. november publicerede online-magasinet Folkeskolen.dk en lang artikel om projektet, og i går sendte TV2 Østjylland et indslag om de aktive Asferg-børn.

I juni måned kunne vi i Randers Netavis fortælle om Asferg Skoles forestående samarbejde med den lokale idrætsforening, PIF, om at aktivere skoleelever i frikvarteret. I uge 24 og 25 blev projektet testet og godkendt af elever og lærere, og siden skolestart har eleverne fra 5. og 6. klasse haft deres faste gang i Asferg Træningshus 2 gange om ugen i skoletiden.

Læs mere her: Asferg skole samarbejder med PIF om frikvartersprojekt

Projektet blev født ud af folkeskolereformens krav om mere bevægelse. Skoleleder Naja Kilden tog kontakt til udviklingskoordinator hos Træningshuset, Nikoline Elling, som var helt med på ideen og straks havde en masse input til, hvordan det kunne skrues sammen.

Samarbejdet er blevet en kæmpesucces. Tilbuddet er frivilligt for skolebørnene, men stort set alle elever fra mellemtrinnet myldrer to dage om ugen over i træningshuset for enten at løbe, hoppe og springe rundt eller danse og dyrke yoga – alt afhængigt af behov og temperament.

Successen vakte opmærksomhed hos DGI, som løbende har været inde over udviklingen omkring Asferg Træningshus og Purhus IF. Sidstnævnte vandt tidligere på året titlen som Danmarksmestre i Foreningsudvikling, og samarbejdet med skolen omkring frikvartersaktiviteterne var ét af argumenterne for hæderen.

Læs mere her: Purhus IF er danmarksmestre i foreningsudvikling

Senest er den store succes i den lille landsby kommet onlinemagasinet Folkeskolen.dk for øre. I artiklen skriver de blandt andet:

“På en lille skole er der ikke langt fra tanke til handling – det har de udnyttet på Asferg Skole i Randers Kommune, hvor de holder frikvarter i samarbejde med den lokale idrætsforening.”

Læs hele artiklen her.

I aftes var Asferg igen i søgelyset, da de tonede frem på skærmen under nyhederne på TV2 Østjylland, som har været ude at tale med skolebørnene om .

Se klippet fra TV2 Østjylland her

Kommentarer