Randers By

Skal kvinders stemmer have en større plads i offentligheden?

Kvinder, der opstiller til byråd og regionsråd i Randers fra Venstre, Socialdemokratiet, Konservative, Velfærdslisten og Socialistisk Folkeparti. Du kan møde endnu flere på Randers Bibliotek d. 9. november. I midten Iben Sønderup, leder af Kvindedagen i Randers. Foto: Jan Szwed.

Deltag i en tværpolitisk café med oplæg af journalist Chili Djurhuus, kendt fra DR-dokumentarserien Vi kommer og dræber dig. De kvindelige kandidater fra alle partier og lister opstillet i Randers til byråd og regionsråd er inviteret.

Tirsdag den 9. november slår Kvindedagen i Randers dørene op til et anderledes vælgermøde. Her er det nemlig ikke politikerne, der er i panel, men derimod en journalist, der har været udsat for trusler på sit arbejde. Hendes navn er Chili Djurhuus, og hun har fået mails med trusler om både voldtægt og drab.

Chili Djurhuus. Foto: Peder Trolle Photography.

I Randers har flere kvindelige byrådsmedlemmer været udsat for trusler og chikane. Alligevel har de valgt at genopstille til byrådet. De vil ikke lade sig true til tavshed.

Det samme gælder for journalist Chili Djurhuus, som har taget kampen op mod de mørke kræfter: ”Digitale trusler om seksuel vold og drab er terrorangreb. Angreb mod ytringsfriheden og vores demokrati. Truslerne får kvinder til at trække sig fra den offentlige debat, hvad enten de er politikere, debattører eller journalister. Jeg har selv haft tanken, og derfor er det vigtigt at sige fra og ikke mindst melde det. Men også sige fra, når du støder på det på de sociale medier,” siger Chili Djurhuus.

Nu kan du møde hende på Randers Bibliotek tirsdag d. 9. november kl. 19, når hun fortæller om sine oplevelser.

Efter oplægget er der tværpolitisk samtalecafé med alle de kvindelige kandidater, der opstiller til regionsråd og byrådet i Randers.

”Vi er nødt til som kvinder, der står frem i offentligheden, at stå sammen om ikke at lade os true til tavshed,” siger Iben Sønderup, leder af Kvindedagen i Randers. ”Når kvinder, der deltager i den offentlige debat, trues med voldtægt og drab, er det et alvorligt anslag mod vores demokrati, som vi må kæmpe imod. Og det starter med at tale sammen.”

Og vælgerne inviteres hermed til at deltage i samtalen.

Mødet er offentligt, det er gratis, og alle er velkomne. Tilmelding på randersbib.dk

Salg af kaffe, te og kage.

Arrangementet er et samarbejde mellem Randers Bibliotek og Kvindedagen i Randers.

Kvindedagen i Randers er en folkeoplysende forening, der er uafhængig af partipolitiske tilhørsforhold.

Kommentarer