Land og by

SF: Konsekvenser for landdistrikter skal vurderes

Alle forslag, der passerer gennem de politiske udvalg og byrådet, skal vurderes for deres konsekvenser for centerbyer og landdistrikter, hvis forslagene påvirker disse. Det foreslår SF i Randers, der med et landdistrikt-filter vil være med til at sikre, at der er liv, borgerinddragelse og udvikling i hele kommunen.

– Vi ser desværre alt for ofte, at det politikerne i byrådet beslutter har store konsekvenser for de mindre byer i kommunen. Det tror jeg ikke altid er tilsigtet, men vi kan forhindre det ved at lade forvaltningen vurdere de forslag, der stilles i udvalgene og i byrådet, hvis forslagene på den ene eller anden måde påvirker landdistrikterne, siger Rosa Lykke Yde, kandidat til byrådet for SF.

Med forslaget, vil SF give politikerne mulighed for at få belyst effekter af centraliseringer, besparelser, sammenlægninger og andre forhold for deres virkning på sammenhængskraften i kommunen, og dermed kan tage beslutninger, som også er hensigtsmæssige for andre byer i kommunen end Randers.

– Forslaget skal styrke borgerinddragelse og udvikling i hele kommunen, og være med til at skabe mere liv i landdistrikterne, slutter Rosa Lykke Yde.

Vil du følge med i nyhederne fra dit lokalområde? Så gå på Facebook og giv et “synes godt om” til Randers Netavis her 

Kommentarer