Randers By

Se filmen her om Randers som storkommune i ti år.

Se filmen længere nede i artiklen.

I år er det 10 år siden, at Randers Kommune, som vi kender den i dag, blev grundlagt. Det blev markeret onsdag på Det Gamle Rådhus med et arrangement for blandt andre tidligere og nuværende byrådsmedlemmer.

Mange kommuner blev lagt sammen i 2006/2007 som led i kommunalreformen. Den nye Randers Kommune blev til ved en sammenlægning mellem Purhus, Nørhald og Randers kommuner, den vestlige del af Sønderhald, størsteparten af Langå Kommune samt Havndalområdet fra Mariager Kommune.

Siden da har borgere i Randers Kommune med god ret kunnet hævde, at de bor i en storkommune. Med et indbyggertal på næsten 98.000 og et areal på 748 kvadratkilometer er kommunen blandt landets største.

Siden sammenlægningen er der sket meget, og i filmen herunder produceret for Randers Kommune, kan du se nogle få højdepunkter fra de første 10 år.

Markeringen af ti-året var med deltagelse af nuværende og tidligere byrådsmedlemmer og ansatte. Borgmester Claus Omann Jensen kunne byde velkommen og desuden holdt den politiske kommentator og tidligere minister Hans Engell indlæg.

10aars

 

Kommentarer