Kultur

Sankt Hans aften med indvielse af kunstværk på Nordre Fælled

Kunstværket Au Natura Bibliotek indvies Sankt Hansaften. Foto: Kenneth Stoll-Demant

Tag familien med på Nordre Fælled den 23. juni og fejr Sankt Hans i Nordbyen, hvor der ud over sankthanshygge og så vil være indvielse af Kirstine Roepstorff netop anlagte kunstværk ‘Au Natura Bibliotek’.

Tag picnictæppet under armen og børnene i hånden, når der tændes der op i Sankthansbålet på Nordre Fælled, fredag den 23. juni. Randers Kommune, Bysekretariatet og Randers Bibliotek inviterer til en hyggelig aften med en række aktiviteter for familier og børn.

Samme aften indvier kunstner, Kirstine Roepstorff, det netop anlagte kunstværk ‘Au Natura Bibliotek’, der er en 1:1 udgravning af Randers Biblioteks grundplan på den sydlige del af Nordre Fælled.

Au Natura Bibliotek danner rammen om aktiviteter såsom højtlæsning og kreative miniworkshops med naturen som tema. Senere på aftenen sætter Sct. Andreas Kirkes ungdomskor stemningen med kor- og fællessang inden bålet tændes.

Der er mulighed for at købe sodavand, vand, pølser, brød og kage på Nordre Fælled. Derudover er der mulighed for at forudbestille en picnicpose og drikkevarer hos Mad&Mad, der kan medbringes og nydes på Nordre Fælled.

Find mere info på www.nordbyenkalder.dk/sankthans

Hvor og hvornår

Sankthansfesten foregår på den sydlige del af Nordre Fælled ud mod krydset mellem Gl. Jennumvej og Kompagnivej. Der henvises til parkering ved Langvang Idrætscenter, hvorfra der går en sti til Nordre Fælled. Gangbesværede kan parkere ved Myretuen for enden af Gl. Jennumvej.

Arrangementet starter kl. 18. Kunstneren bag Au Natura Bibliotek, Kirstine Roepstorff, indvier kunstværket og holder båltale kl. 19.45, hvorefter bålet tændes.

Au Natura Bibliotek

Au Natura Biblioteket er ét af to store landart installationer i projektet “Al Verdens Kunst”. Som besøgende kan man gå en tur rundt i ‘naturbiblioteket’ eller slå sig ned med en madpakke, men det kan også danne rammen for aktiviteter såsom workshops, foredrag, højtlæsninger eller koncerter – ligesom på biblioteket.

Au Natura Bibliotek er indrettet med forskellige ‘rum’ af negative og positive flader. Derudover er den udsmykket med en søjle, hvorpå en lampe lyser og inviterer indenfor, når der er aktiviteter i kunstværket.

Kunstværket er planlagt og udført af Kirstine Roepstorff, der blandt andet er kendt for Gong til hovedbiblioteket i Aarhus og Hydra, et parkeringshus i Fredericia. Hendes værker er inkluderet i samlinger som blandt andet Museum of Modern Art i New York, The Saatchi Gallery i London og Statens Museum for Kunst.

Projektet er finansieret af Slots- og Kulturstyrelsen.

 

Kommentarer