Kultur

Samlere samles på Slottet – nyt initiativ fra Fussingø-gruppen

Fussingø Slot marts 2024. Foto: Gitte hagsholm

Hvert år indbyder Fussingø-gruppen til en række aktiviteter på det gamle slot ved Fussing Sø. Besøgstallene viser, at der er stor interesse for det, der fremvises i de gamle, højloftede og renoverede lokaler. Rammerne for de fleste af disse aktiviteter ligger fast år efter år, mens indholdet ofte skifter i takt med tidens trend.

Ind imellem sker det også, at der mellem gruppemedlemmerne eller gennem forslag fra samarbejdspartnere og lignende udveksles ideer til nye tiltag, som med fordel kan indpasses i Fussingø-gruppens omfattende virke. 

Et eksempel på netop sådan et tiltag er udstillingen, der afholdes i weekenden 17.-18. maj næste år. Her vil gruppen give hobbyister og folk med samlerinteresse lejlighed til at vise deres skattede effekter frem for et større publikum.

Samtidig vil udstillerne få mulighed for at gøre sig bekendt med medudstillernes måde at gribe tingene an på. Håbet er, at udstillingen med tiden vil udvikle sig til en slags ”samlerfestival”. 

Kirsten Byrge, som er tovholder for den nye udstilling, har erfaring for, at der er tusindvis af ting, som bliver samlet rundt omkring i hjemmene, på lofterne og endda i lejede lokaler. Hun nævner som eksempel dukker, samfundshjælpere, frimærker, postkort, ølkapsler, kuglepenne, lightere, Matchbox biler, autografer og lignende.

Fussingø-gruppens medlemmer er alle frivillige, som påtager sig det store arbejde, det er at drive og passe Fussingø Slot. Derfor er der ofte en lang planlægningstid forud for de enkelte udstillinger, især når der er tale om nye tiltag som den kommende samlerudstilling. 

Derfor er gruppen allerede nu ude med en opfordring til alle private og foreninger, der er interesseret i at få en gratis stand på udstillingen, om at kontakte Kirsten Byrge på mailadressen kirsten@byrge.dk. Hun opfordrer samtidig til, at man kort fortæller om sine interesser og eventuelt vedlægger et foto af samlingen.

Henvendelse bør ske senest den 1. august 2024.

 

Kommentarer