Asferg

Samarbejde giver mere genbrug

Fire lokale velgørende organisationer og genbrugspladsen i Asferg har indgået et nyt samarbejde.

Når man kommer til genbrugspladsen i Asferg, så er der nu en ny container til donationer. Hvis du har en kaffemaskine eller noget legetøj, der stadig er fuldt funktionsdygtigt og godt nok til at andre kan bruge det, har du nu flere muligheder for at aflevere det til direkte genbrug.

– Der er ingen tvivl om, at hvis vi skal være mere ansvarlige i vores forbrug og lave mindre affald, så er direkte genbrug en vigtig bestanddel i at opfylde det mål. Der bliver allerede lavet et stort og vigtigt arbejde af frivillige i de velgørende organisationer. Når vi med et samarbejde som dette kan understøtte det gode arbejde samtidig med, at der kommer mindre affald, så skal vi selvfølgelig det, fortæller Nick Zimmermann, formand for Miljø- og Teknikudvalget ved Randers Kommune.

Den ene container står de velgørende organisationer for. De ting, man stiller i denne container, bliver sendt videre til de respektive genbrugsbutikker til videresalg. De fire velgørende institutioner, der skiftevis har ansvaret for, at de donerede effekter kommer til salg er:

Kirkens Genbrug
Kirkens Korshær, Rytterknægten
Folkekirkens Nødhjælp, Houmeden
Røde Kors, Mariagervej

I den anden container er alt ved det gamle: Har kan man vælge at stille sine aflagte ting og møbler til glæde for andre medborgere, der kvit og frit kan hente af effekterne stillet i containeren. Og man må også tage noget, hvis man selv står og mangler det.

Dørene på den nye container slås op den 16. juni og adgang til den følger genbrugspladsens åbningstider.

Kommentarer