Samfund

SAM Foreningen samler affald langs Gudenåen hele sommeren

Endnu flere af SAM Foreningens brugere stødte til efter billedet blev taget. Foto: Randers Kommune

15 lokale foreninger tager snapperen i hånden i løbet af sommeren og samler affald i naturen på hver deres rute. Randers Kommune er en del af kampagnen “Ren Natur”, der tilbyder foreninger at tjene penge på at gøre en forskel for naturen. SAM Foreningen står for kampagnens første oprydning langs Gudenåen.

Ruten, som de friske brugere af SAM Foreningen samlede affald på mandag eftermiddag, var langs Gudenåen, omkring Naturcenteret op langs Tørvebryggen og ned til Justesens Plæne. En indsats, som flere af foreningens brugere er stolte af:

– Det er hyggeligt at gå i det dejlige vejr og samle affald og samtidig tjene penge til foreningen. Det er bare ærgerligt, at folk smider så meget i gaderne og i naturen. Jeg vil helt sikkert samle affald igen en anden gang, fortæller SAM Foreningens længst siddende medlem, Janne Pedersen.

Selvom ruten egentlig kun var planlagt til otte personer, stillede SAM Foreningen med over 30 brugere.

Janne Pedersen er med til de fleste af SAM Foreningens aktiviteter. Foto: Randers Kommune

Affaldet giver penge til foreningskassen

– Vi oplever, at brugerne af SAM Foreningen rigtig gerne vil give noget tilbage, når de kan. Så at der møder så mange op og hjælper i dag, kommer slet ikke som en overraskelse for mig, siger Anne Greve, der er koordinator i SAM Foreningen.

Udover SAM Foreningen har 14 yderligere foreninger i Randers Kommune fået tildelt en rute af Ren Natur og dermed muligheden for at tjene op til 3000 kroner til foreningskassen.

– Der er desværre en del affald. Det er ærgerligt, men fantastisk, at vi kan gøre en forskel, siger hun.

SAM Foreningen er for alle socialt udsatte i Randers Kommune. Foreningen skaber trygge fællesskaber og har flere aktiviteter hver eneste uge. Foreningens mål er at skabe sundhed for den enkelte og venskaber mellem mennesker.

Efter affaldsindsamlingen var der tid til hygge og en god sludder mellem deltagerne. Foto: Randers Kommune

Fakta om ‘Ren Natur’

“Ren Natur” er et affaldsindsamlingskoncept for foreninger og klubber i Danmark, der kan tjene op til 3000 kroner til klubkassen ved at samle affald i naturen.

Foreningerne samler affald i perioden maj til september. “Ren Natur” er sponsoreret af McDonald’s Danmark, SPAR, Danske Bank og WestWind.

Læs mere på www.rennatur.org

Kommentarer