Randers By

De røde faner blafrede i vinden flere steder i Randers

Se billedserie Her er deltagerne på vej til det tredje i rækken af dagens 1. maj møder. Fotos: Jan Szwed.

Socialdemokraterne og 3F kickstartede 1. maj-dagen med to større arrangementer i Randers i formiddags, og til middag gik man i samlet trop og med fuld musik mod Rådhustorvet – og herefter videre traditionen tro til 1. maj-møde på Skovbakken.

Senere på eftermiddagen havde Langå sit eget 1. maj arrangement i Kulturhuset, som var arrangeret i samarbejde mellem Socialdemokratiet Langå og Omegn, Socialistisk Folkeparti Randers, Enhedslisten Randers, Velfærdslisten og Beboerlisten.

Velkomsttalen blev holdt af de lokale socialdemokraters formand Christian E. Pedersen, som indledte mødet med fællessang. Herefter var der otte politikere i talerrækken, anført af borgmester Torben Hansen på talerstolen.

– Mange har hørt mig formulere, at i morgen skal være bedre end i går. Mmåske lidt en typisk politikerkommentar, hvis ophav fortaber sig i det uvisse, men det er jo den tilgang, der har drevet og skal drive kommune og samfund fremad og er indbegrebet af socialdemokratisk tankegods. Vi skal altid gøre det bedre, indledte Torben Hansen.

Han kom også ind på vigtigheden i at sikre fællesskabet hvor byråd, borgere, virksomheder, foreninger og kommunens medarbejdere er motiveret til at yde sit bedste og påtage sig et ansvar.

Her blev K.E. Løgstrup citeret af borgmesteren, som mener, at filosoffen formulerer så klart, hvad ansvar og handlinger betyder:

“Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin hånd”

Efter borgmesteren var det byrådsmedlem og nu også folketingskandidat Charlotte Broman Mølbæk’s tur.

Efter en kort pause var det Enhedslistens Karina Hjorth, som også stiller op til det kommende folketingsvalg. Hun blev efterfulgt af kandidat til Europaparlementet, socialdemokraten Niels Fuglsang og dernæst Majken Vestergaard fra Velfærdslisten.

Efter endnu en pause talte medlem af Randers byråd og nu også folketingskandidat Iben Sønderup. Hun blev efterfulgt af regionsrådsmedlem Marianne Carøe fra Socialdemokratiet, og dagens sidste taler var byrådsmedlem Bjarne Overmark fra Beboerlisten.

Musikken på dagen blev leveret af Giancarlo Cossu.

Kommentarer