Randers By

Reumertnominering til Randers Teater

Foto: Martin Gundesen.

Dramatiker Andreas Dawe er blevet nomineret til en Reumert pris for sit manuskript til Randers Teaters forestilling ”Forræder”. Forestillingen er et intenst drama for både unge og voksne om de danske mænd, der under 2. Verdenskrig meldte sig frivilligt under de tyske faner.

Foto: Martin Gundesen.

Det er den fjerde Reumert-nominering til Randers Teater gennem tiden, og det er en glad teaterdirektør, der nu glæder sig til den 6. juni, hvor vinderne kåres.

”Jeg er simpelthen så stolt og glad, for det er jo en kæmpe anerkendelse af det arbejde, man laver. Det er et fremragende manuskript, som Andreas Dawe har skrevet. Jeg har kæmpe respekt for det store research-arbejde, der ligger bag, og hans evne til at skabe en både skarp, rørende og menneskelig fortælling. Og i hænderne på instruktør Kurt Bremerstent og skuespillerne på scenen er det blevet en virkelig stærk forestilling, som jeg er stolt over, at vi kan præsentere,” siger Peter Westphael.

Andreas Dawe har tidligere modtaget en Reumert, da han i 2019 fik prisen som Årets Dramatiker for Hitler-monologen ”Vort mismods vinter” på Husets Teater.

Foto: Martin Gundesen.

Heller ikke instruktør Kurt Bremerstent fra Randers Teater er ubekendt med nomineringer til de forestillinger, han har instrueret. I 2012 fik ”Hesten” en nominering for bedste Børne og ungdomsforestilling, og i 2015 hentede hans forestilling ”Elefantmanden” en nominering til dramatiker Andreas Garfield for bedste manuskript.

Om forestillingen: I en blanding af eventyrtrang, idealisme og rastløshed melder de to danske barndomsvenner Karl og Mikkel sig frivilligt under tyskernes faner og drager østpå til det, de tror, vil være en kortvarig udflugt fuld af storslåede sejre. Men eventyret bliver til et mareridt. Krigens virkelighed og den russiske vinter rammer dem som en tordenhammer, og inden længe befinder de sig i en ekstrem og nådesløs overlevelseskamp, hvor døden konstant ånder dem i nakken. Det sætter deres venskab på en altafgørende prøve, der får fatale konsekvenser for dem begge.

”Forræder” spiller i øjeblikket for en enkelt skoleklasse af gangen på Randers Teater.

Fakta

  • Medvirkende: Matias Hedegård Andersen, Erik Viinberg, Caspar Juel Berg
  • Dramatiker: Andreas Dawe
  • Instruktør: Kurt Bremerstent
  • Scenograf: Claus Helbo
  • Lysdesigner: Kjems Lys
  • Komponist: Claus Carlsen

Kommentarer