Uddannelse

Restauranter lukker og skolebørn sendes hjem i 38 kommuner

38 af landets kommuner bliver fra idag ramt af en lokal nedlukning grundet et stigende og truende smittetal. De nye restriktioner gælder frem til den 3. januar.

Fra idag onsdag den 9. december og frem til 3. januar skal restauranter og barer i 38 kommuner lukke og skolebørn sendes hjem.

Restauranter, barer, biografer, teatre, zoologiske haver og andre forlystelsesparker skal lukke i 38 kommuner fra idag, erfarer Ritzau.

Det er en del af de restriktioner, som regeringen fortalte om mandag på et pressemøde. Restriktionerne gælder frem til 3. januar.

Desuden sendes skolebørn fra 5. klasse og opefter hjem. Dette gælder også fra idag og frem til 3. januar, erfarer Ritzau. Eleverne vil modtage hjemmeundervisning som tidligere i coronakrisen.

Også gymnasier og universiteter bliver ramt. Eleverne sendes hjem og der indføres digital undervisning på de videregående uddannelser i de 38 kommuner.

De sidste offentligt ansatte, der ikke allerede er sendt hjem, og som ikke besidder kritiske funktioner, sendes også hjem på hjemmearbejdspladsen, skriver B.T.

Søndag aften varslede statsminister Mette Frederiksen (S) en delvis nedlukning flere steder i landet. ‘Der skal styr på coronasmitten’, sagde hun i en video på Facebook.

– Vi skal have bedre styr på smitten, inden det bliver selve juleaften. Det kommer til at kræve meget af os alle sammen igen. Hvis vi generelt ser færre mennesker, så bliver det mere sikkert at kunne samle den nære familie, når det netop bliver juleaften. Vi bliver nødt til at spørge os selv: Skal vi ses? Og ikke – hvordan kan vi ses? Sådan sagde Mette Frederiksen i en video på Facebook.

København, Odense, Aarhus samt en række kommuner i hovedstadsområdet og på Sjælland bliver ramt.

OVERBLIK

Her er et overblik over, hvilke restriktioner der ifølge flere medier ventes at blive indført fra 9. december til 3. januar i 38 kommuner:

  • Alle restauranter, barer, biografer og teatre ventes at skulle lukke.
  • Alle skolebørn fra 5. klasse og opefter hjemsendes.
  • De sidste offentligt ansatte, som ikke allerede er sendt hjem, og som ikke besidder kritiske funktioner, sendes også på hjemmearbejde.
  • Gymnasieelever sendes ligeledes hjem i de berørte kommuner, mens der indføres digital undervisning på de videregående uddannelser.
  • Zoologiske haver og andre forlystelsesparker lukker i kommunerne. Det samme gælder for foreningslivet.

Omfattede kommuner:

* Albertslund

* Allerød

* Ballerup

* Brøndby

* Dragør

* Egedal

* Faxe

* Fredensborg

* Frederiksberg

* Frederikssund

* Furesø

* Gentofte

* Gladsaxe

* Glostrup

* Greve

* Gribskov

* Halsnæs

* Helsingør

* Herlev

* Hillerød

* Hvidovre

* Høje-Taastrup

* Hørsholm

* Ishøj

* København

* Køge

* Lejre

* Lyngby-Tårbæk

* Odense

* Roskilde

* Rudersdal

* Rødovre

* Slagelse

* Solrød

* Tårnby

* Vallensbæk

* Vordingborg

* Aarhus

Via Ritzau

Kommentarer