Coronanyt

Rekordmange testet og endnu flere hurtigtest på vej

Med flere end 220.000 hurtigtest blev der mandag slået rekord i antal udførte hurtigtest på én dag. Som planlagt blev hurtigtestkapaciteten opskaleret med yderligere 100.000 hurtigtest fra i går.

Tirsdag genåbnede dele af samfundet yderligere, og man skulle kunne fremvise dokumentation for, at man enten er vaccineret eller har en negativ test, der er højst 72 timer gammel for at møde i skole eller komme til frisør mm.

Mandag blev rekordmange testet, da der blev udført flere end 167.000 PCR-test og 220.000 hurtigtest hos de private leverandører. Fra tirsdag opskalerede man hurtigtestkapaciteten med yderligere 100.000 test, så der potentielt kan foretages op til 300.000 hurtigtest dagligt. I løbet af maj vil den samlede testkapacitet efter planen blive yderligere opskaleret til at kunne nå op til 700.000 daglige test.

Der kan i forbindelse med den gradvise genåbning være tidspunkter, hvor man kan opleve stor travlhed og kødannelse ved teststederne. Der opfordres derfor til, at man udnytter alle teststeder, deres fulde åbningstider og at man udnytter alle ugens dage. Det er muligt at se spidsbelastningsperioder og ventetider ved hurtigteststederne på de private udbyderes hjemmesider.

På coronasmitte.dk fremgår alle teststeder. Se oversigten over udbydere i de enkelte regioner på coronasmitte.dk.

Kommentarer