Kultur

Rejs penge i “Slaget om Randers” for Danmarks Indsamling

På søndag den 15. januar fra klokken 12-18 er der mulighed for at støtte Danmarks Indsamling på en hyggelig, sjov og social måde, hvor der kan spilles “Slaget om Randers” på café Operaen, Vester Kirkestræde 12.

Slaget om Randers er et sjov brætspil for hele familien og alle vennerne, hvor man bl.a. kan eje steder som Hundelorten, Doktorparken og Memphis Mansion og trække kort der tager kærligt ”pis” på randrusianske hverdagssituationer. Man kan for eksempel trække et kort som: “Du er gået kold på P-Smed. Vent en omgang”.  Eller ”Tillykke. Du er blevet McAnders fra Randers – heste-maskot i Randers FC. Galopér, ryk 10 felter frem.”

I spillet udfører man forskellige missioner, hvilket gør at spillet aldrig bliver forudsigelig. Det koster 25 kroner for voksne 15 kroner børn i entré at deltage i spilcafeen. Alle indtægter fra entré går ubeskåret til Danmarks Indsamling 2023. Derudover vil der blive solgt spil, så man selv kan tage et med hjem og fortsætte hyggen derhjemme. Indtægten fra dette salg går også ubeskåret til indsamlingen.

Dagen er udover Operaen Randers også arrangeret af de frivillige hos ReThinker Randers.

– Vi er vant til at skabe gode rammer for sociale arrangementer, så derfor er det helt oplagt, at vi bidrager på den her måde til Danmarks Indsamling. Sammen med Operaen Randers håber vi på, at rigtig mange vil komme forbi til en hyggelig eftermiddag, så vi kan få samlet så mange penge som muligt ind til verdens sårbare børn”, siger Jakob Tøtrup Kjærsgaard, der er frivilligkoordinator for ReThinker Randers.

Det hele foregår søndag den 15. januar klokken 12-18 på Vester Kirkestræde 12 i Randers C.

Begivenheden er en af flere spændende indsamlingsaktiviteter, hvor Randers står sammen om at hjælpe verdens sårbare børn, som en del af Danmarks Indsamling 2023. Randers er værtsby for Indsamlingsshowet på Værket den 4. februar 2023. Og i ugerne op til tv-showet foregår der en langt række indsamlingsaktiviteter, der løbende vil blive offentliggjort på hjemmesiden www.randers.dk/danmarksindsamling, hvor der også generelt er mere information om indsamlingen.  Randers Kommune koordinerer “Randers hjælper sårbare børn” og har løbende tæt dialog med Danmarks Indsamlingen om de lokale aktiviteter. I 2023 støtter Danmarks Indsamlingen verdens sårbare børn: Med krig i Ukraine, tørke på Afrikas Horn, klimakrise, fødevarekrise og corona-pandemi er der brug for hjælp. Verden brænder og det er børnene, der betaler den højeste pris. Børn der bukker under for sulten. Børn der må undvære livsvigtige vacciner. Børn der mister skolegang og bliver fastholdt i fattigdom.

Om Rethinker:

Frivillighedsorganisationen ReThinker hører under VisitAarhus og blev skabt i forbindelse med Kulturhovedstad 2017. Netværket fungerer som en bank med frivillige, som kan hjælpe til ved kulturarrangementer og lignende. I dag tæller netværket et par tusinde frivillige i Aarhus, Randers og Syddjurs.

Om Operaen Randers:

Operaen er en café i Randers, der eksisterer for at iscenesætte og facilitere sociale fællesskaber ved at skabe hyggelige, trygge rammer og sjove initiativer i fælles skabelse med gæster og personale. Operaen er den forlængede dagligstue og et frirum i byen. Her er man altid velkommen til at hænge ud med en god bog, sit strikketøj eller sin computer.

Kommentarer