Debat og politik

Randersborgernes egne forslag skal styrke demokratiet

To partier fra hver sin side i Randers Byråd stiller nu sammen forslag om oprettelse af portal, hvor borgerne i Randers kan komme med forslag. TV: Rsoa Lykke Yde (SF). TH: Claus Berggren (V).
Hvis det står til SF og Venstre i Randers Byråd, skal det fremover være muligt for borgerne at udarbejde borgerforslag til behandling i byrådet, hvis forslaget får opbakning nok.
Derfor vil partiet have undersøgt mulighederne for at indføre det i en 2 årig forsøgsperiode.
– Borgerne i Randers skal selv kunne stille et forslag via en borgerportal. Hvis forslaget får tilstrækkelig opbakning, bliver det til et beslutningsforslag i byrådssalen. Det er direkte inddragelse i demokratiet. Det tror jeg er sundt, siger Rosa Lykke Yde, byrådsmedlem fra SF.
Konkret foreslår de to partier, at forvaltningen udarbejder en model til en toårig forsøgsperiode og beregner hvad udgiften til indkøb af en digital indgang til en borgerportal vil være. På portalen vil borgerne kunne komme med konkrete forslag til byrådsbeslutninger og støtte hinandens forslag.
– Det ville være fantastisk, hvis borgerne fik den mulighed og at rigtig mange ville benytte sig af den. Hvis flertallet vil, ser jeg frem til at drøfte borgernes egne forslag i byrådssalen, siger Claus Berggren fra Venstre.

Kommentarer