Randers By

Randersarkitekten bedømmer Børnenes By

Jennumparkens fritidshjem holder gang i arbejdet med verdensmålene – i følgende arbejdes med målene 6 og 11.

Som tidligere omtalt er børnene på Jennumparkens fritidshjem i gang med at skabe deres helt egen by i genbrugsmateriale. Børnene har selv bragt nogle af tingene med på fritidshjemmet, og personalet har været i gemmerne og fundet materiale, der kan indgå i genbrugstemaet.

Dette projekt arbejder fritidshjemmet med over en længere periode, og første etape er nået.

Randersarkitekten, Brian Andersen, har bedømt husene og har udvalgt 3 af børnenes huse med følgende begrundelser:

Diana 7 år: Taget er vendt og bliver til et gavlhus, der giver spændende indvendige rummeligheder med højt til loftet. Her twister man en klassisk gavl – 2 saddeltag sat sammen med en skotrende. Kan deles op f.eks. så familien bor i den ene bygning og evt. have et atelier i den anden bygning.

Muhammed 9 år: Et kvadratisk højt hus, lille fodaftryk på grunden. Husets facade er meget enkelt i sit farvevalg og står i naturmaterialer. Det ligner et hus i beton og står ret flot og enkelt.

Arnarissoq 9 år: Detaljerigdom og farverigt. Et spændende hus med mange tårne i forskellige størrelser.
Ruderne spejler sig. Da det er bygget i spejle – god idé.

Torsdag den 11. februar blev de tre børn præmieret og fik et bevis på, at de gennem projekt ”Solarsacks” har doneret rent vand til en familie på fire i Uganda.

Alle de andre børn på fritidshjemmet, som har været med til at lave huse, blev også præmieret. De fik lov til at lægge kugler i tre rør, et system fritidshjemmet har i stedet for ”penge”. Disse penge skal også doneres til ”Projekt Solarsacks” i Uganda.

Efter præmieringen fortærede børnene en flot og velsmagende ”Kageby”.

Arbejdet fortsætter – den næste etape handler om samarbejde, hvor børnene i små grupper går sammen om at skabe et fælleshus.

Kommentarer