Samfund

Randers Storcenter gør nu livet endnu nemmere for elbil-ejere

Her er det fra venstre Claus Berggren, 1. viceborgmester (V) i Randers Kommune, Jacob Hald Christensen, center manager i Randers Storcenter og Jesper Bjerg, network development manager i Clever. Foto: Randers Netavis.

Lørdag formiddag var hele tre sakse i brug, da Jacob Hald Christensen, center manager i Randers Storcenter, Jesper Bjerg, network development manager i Clever og Claus Berggren, 1. viceborgmester (V) i Randers Kommune sammen klippede silkesnoren som symbol på indvielsen af 44 nye ladepunkter til el-biler ved storcenteret.

Center manager, Jacob Hald Christensen bød velkommen til alle de nysgerrige, der havde valgt at kigge forbi til en snak med ekspertene fra Clever eller prøvekøre en af el-bilerne fra Volkswagen.

– Dagen i dag er vigtig for os, for nu kan vi imødekomme den stigende efterspørgsel, der har været fra vores kunder om flere og mere tilgængelige ladestandere ved Randers Storcenter, indledte center manager Jacob Hald Christensen, og fortsatte:

– Med etablering af 44 ny ladestandere kan vi forhåbentlig få endnu flere kunder hertil, når man nu både kan shoppe, spise og klare de daglige indkøb i centret, samtidig med at man nemt og hurtigt kan få strøm på sin elbil. Sammen med kunderne gør vi ladetid til shoppetid.

Jesper Bjerg, network development manager i Clever var også glad for fremmødet til lanceringen.

– Hos Clever har vi glædet os meget til i dag, fordi vi sammen med Danske Shoppingcentre og Randers Storcenter tager endnu et skridt mod vores ambition om at binde Danmark og hverdagen sammen, så det altid er nemt at lade der, hvor du er, uanset om du skal på arbejde, ud at handle eller køre tværs over landet, fortalte Jesper Bjerg.

– Med 44 ladepunkter her ved Randers Storcenter gør vi det let at lade elbilen, fordi du kan gøre ladetid til shoppetid. Så mens du besøger centrets butikker, så sørger vores ladestandere for at give din elbil den nødvendige energi til at køre videre.

Også 1. viceborgmester(V) i Randers Kommune Claus Berggren glæder sig over aftalen.

– Med et stigende antal elbiler på vejene er der behov for flere ladestandere som dem, der nu sættes strøm til i dag ved Randers Storcenter. De kan medvirke til at rykke ved den grønne omstilling af transporten og til dem, der overvejer at skifte fra fossilbil til elbil, indledte Claus Berggren.

– Flere ladestandere er afgørende for at nå vores klimamål, og skal Randers Kommune være klimaneutral inden 2050, så kræver det, at endnu flere vælger elbilen til i hverdagen, klonkluderede 1. viceborgmesteren.

Med de indvielse af de nye 44 ladepunkter har Randers Storcenter nu i alt 60 standere til de strømkrævende biler.

Fakta om aftalen:
32 normal ladepunkter og 12 lynladepunkter. Lynladepunkterne kan lade en bil fra 0-80 pct. på under 30 minutter, og normal ladepunkterne kan lade  elbil op til 50 pct. på under fire timer. Dermed opfylder ladepunkterne også de besøgendes behov, uanset om man skal shoppe i nogle timer eller har et hurtigt ærinde.

Kommentarer