Randers By

Randers Regnskov bliver herre under egne kupler

Meget tyder på, at Randers Regnskov snart blive herre i eget hus – eller i egne kupler om man vil.

Hidtil har den store kronjyske attraktion boet til leje i bygningerne, der er ejet af Randers Kommune. I øjeblikket diskuterer de lokale politikere imidlertid, om det er på tide at sælge bygningerne til Randers Regnskov.

Randers Regnskov har boet til leje lige siden åbningen for 20 år siden. Via huslejen betaler Randers Regnskov dog ned på Randers Kommunes udgifter til byggeriet, og det er planen, at Regnskoven skal overtage bygningerne, når Randers Kommune har fået pengene tilbage.

– Jeg regner ikke med, at der er ret mange, der protesterer mod salget. Det er Randers Regnskov, der selv har henvendt sig for at få betalt pengene og dermed overtage bygningerne, og det vil vi ikke stå i vejen for, siger Venstre-politikeren Anders Buhl-Christensen til tv2oj.dk.

Hvis Randers Regnskov betaler 2,6 mio. kr. her og nu, har RandersKommune imidlertid fået sine anlægsudgifter dækket. Dermed kan den kendte attraktion overtage bygningerne.

Politikerne i Randers Byråd tager stilling til salget på et byrådsmøde i denne uge.

Ifølge Randers Kommune har Randers Regnskov fået en bedre økonomi, efter at der i 2015 blev præsenteret to store nyheder, et anlæg til jaguarer og et Naturtalent-formidlingsshow.

De nye tiltag har givet flere entré-indtægter, og da det samtidig er lykkedes Randers Regnskov at gennemføre en række besparelser på andre områder, er det østjyske trope-zoo nu i stand til at købe bygningerne.

Kommentarer