Randers By

Randers Politiorkester i gavehumør

Fra venstre: Niels Karmark, Susanne Dalmose og Svend Pilgaard. Foto Randers Netavis.

Hvert år i december afholder Randers Politiorkester en velgørenhedskoncert på Værket i Randers. Seneste koncert var den 78. af slagsen.

Overskuddet fra koncerten går for eksempel til julehjælp, sociale aktiviteter og gode foreningsformål. Modtagerne er blandt andet Mødrehjælpen, Kirkens Korshær, Veterancafeen og døgninstitutionen Holberghus i Mellerup.

Formand for politiorkestret Niels Karmark bød velkommen til de fremmødte repræsentanter for Politiorkestret, næstformand for Støtteforeningen ved Hospice Randers Birte Bager, samt Susanne Dalmose som har understøttet Randers Politiorkester når der har været brug for en musiker.

De forskellige institutioner, foreninger m.v. kan ansøge om at få en donation af overskuddet. Det havde Støtteforeningen ved Hospice Randers gjort, og den blev belønnet med en check på 10.000 kroner, som Birte Bager modtog.

Birthe Bager og Svend Pilgaard.

Birte Bager forklarede til Randers Netavis, at de 10.000 kroner falder på et tørt sted, og at donationen bliver benyttet i samråd med ledelsen på Hospice Randers.

Pengene bliver primært benyttet på tre områder. Det første har et generelt formål som kan gøre hverdagen for de døende og deres pårørende lidt lettere, som f.eks. en massagestol, skamler.

En del bliver benyttet til de 30 frivillige, som får undervisning for at kunne være på stedet, og der skal også være råd til en kop kaffe o.lign.

– Vi har en musikterapeut som eksempelvis er dygtig til at lindre smerter, få de døende til at slappe mere af, trække vejret roligere, fortæller Birte Bager.

– Musikterapeuten laver også seancer, hvor den døende sidder med familien, og synger de sange, som er blevet sunget netop i den familie. Derved får de efterladte et dejligt minde, og noget positivt at tænke tilbage på, konstaterer næstformanden, som samtidig understreger, at sådanne seancer i høj grad er medvirkende til at højne kvaliteten for den sidste del af livet for de døende understreger Birte Bager.

Støtteforeningens hovedformål er at støtte de daglige aktiviteter og det almene vel på Hospice Randers.

Foreningen indsamler økonomiske midler, som kan indfri de ønsker, som ledere og medarbejdere, beboere og pårørende måtte have til en ordning med de frivillige, udsmykning, forbedringer og arrangementer o.s.v. Derudover søger støtteforeningen også at udbrede kendskabet til hospice-tanken.

Susanne Dalmose og Svend Pilgaard.

For at bistå Randers Politiorkester modtog Susanne Dalmose en check på 1.000 kroner. Hun er i forvejen kendt som dirigent og instruktør for Blæseorkestret Søndermarken.

Randers Amtsavis fik 10.000 kroner til avisens juleindsamling.

Politiorkestrets velgørenhedskoncerter finder altid sted på Værket. Som tak for at lægge lokaler til, giver Randers Politiorkester en gratis foyerkoncert lørdag den 10. marts, klokken 15:00 hvor alle er velkomne.

Efter overrækkelsen af donationerne var Randers Politiorkester vært ved et en øl eller vand. Samtidig blev der fortalt skrøner om politiorkestret. Af orkestrets 34 medlemmer har kun formand Niels Karmark og kasserer Svend Pilgaard en mangeårig karriere i politiet.

Det bragte de store grin frem da Niels Karmark fortalte, at orkestret for år tilbage øvede i politigårdens kælder, hvor også detentionerne er. Hvis nogle af de anholdte havde været rigtig frække, blev de truet med, at de blev flyttet tættere på øvelokalet, så de var tvunget til at lytte til politiorkestret.

Skulle nogen nu være i tvivl om hvorvidt det er en ”straf” at lytte til Randers Politiorkester, bør de møde op til en af koncerterne. Her vil de blive overbevist om, at det alle er dygtige og garvede musikere, som evner at spille god og alsidig musik, som taler til hele følelsesregistret.

Kommentarer