Randers By

Randers Pigegarde fejrede 45. jubilæum

Se billedserie Der var masser af populær musik ved Randers Pigegardes 45. jubilæum. Her er orkestrets fløjtenist Trine Brahms Sørensen fanget i et stemningsfuldt øjeblik. Foto og Video: Randers Netavis

Lørdag fyldte Randers Pigegarde salen på Randers Egnsteater til den årlige forårskoncert. Selvom forårskoncerterne efterhånden er en tradition, var der alligevel noget helt specielt ved koncerten i år. Randers Pigegarden kunne nemlig fejre sit 45. jubilæum. Det blev naturligvis markeret på festlig vis.

Formand Vivi Noomi Nielsen bød velkommen, og i sin velkomst tale gjorde hun opmærksom på det helt specielle sammenhold, som er i Randers Pigegarde.

Se video nederst i artiklen

– Fra at være en stor garde med mange piger, så fylder vi ikke så meget mere, når vi kommer marcherende i gadebilledet, og vores marchhæfte er blevet fyldt med flere popnumre end marchnumre, sagde formanden.

– Men vi er stadig en garde, som elsker at repræsentere Randers i ind- og udland, og vi gør det med glæde og godt humør. Vi elsker fællesskabet i musikken og vi glæder os over traditionerne i garderlivet, slog Vivi Noomi Nielsen fast, og oplyste at Randers Pigegarde i år skal til Berlin på den årlige sommertur.

De musikalske piger i alderen fra 8 år og opefter, viste i høj grad deres musikalske evner i det flotte, forrygende og festlige show, som de så længe havde øvet sig på.

Gardens repertoire spænder vidt. Der blev spillet alt fra Tommy Seebach over Dronning Margrethe Den II’s Parademarch til Michael Jackson.

Trommeinstruktør Benjamin havde indgået et væddemål med pigerne. Hvis de kunne nå at lære et bestemt nummer, så skulle han på scenen og spille med. Men han skulle naturligvis også bære pigegardens uniform.

Selvfølgelig lærte pigerne numret, og til stor moro for især pigerne i garden, måtte han på scenen i kort nederdel, nylonstrømper og pigestøvler.

I salen sad flere forældre, bedsteforældre og øvrige pårørende til pigerne. Det var ikke uden grund, at de var stolte af koncertens resultat, og efter koncerten var de alle rundt og ønske pigerne tillykke og give dem en stor og fortjent ros for indsatsen.

Efter koncerten tog gardens bestyrelse pigerne med til gardergården i Tøjhushavevej 3b. Tubaisten Frederikke K. Sørensens kæreste er kok, og han havde stået hele lørdag og kokkereret, så både det flotte forløb af Forårskoncert 2018 samt det 45. jubilæum kunne fejres med manér.

I forbindelse med koncerten blev der også uddelt hæderstegn.

1 år, bronze: Sif Buus Spannow og Asta Marie Bang
2 år, bronze: Sille Blegvad Jensen
3 år, bronze: Sofie Kristensen
2 år, sølv: Sabrina Kristensen
5 år, guld: Ida-Amalie Noomi Nielsen
6 år, guld: Renée B. E. Laugesen
9 år, guld med egeløv: Frederikke K. Sørensen
10 år, bronze med egeløv og bjælke: Camilla Pedersen
13 år, guld med egeløv, sten og bjælke: Trine Brahms Sørensen
14 år, guld med egeløv, sten og bjælke: Anne Blegvad Nielsen

Det vakte begejstring og beundring, at alle pigerne gjorde honnør for publikum, efter de havde modtaget deres hæderstegn.

Vivi Noomi Nielsen oplyste til Randers Netavis, at pigegarden gerne vil have flere medlemmer, og opfordrer alle interesserede piger til at melde sig.

– Når de kommer ved os, behøver de ikke at kunne spille på noget som helst. De kan komme på besøg ved os, og hvis de har lyst, kan prøve det instrument, som de måske vil spille på. Så lærer vores instruktører dem det nødvendige. Der kræves ingen forudsætninger for at starte på holdet, andet end lyst til at spille musik, fremhæver formanden.

Randers Pigegarde har åbent hver tirsdag fra 16.30 – 20.00, og har til huse på Tøjhushavevej 3b.

Du kan finde flere oplysninger på pigegardens hjemmeside her

Kommentarer