Randers By

Randers PC Service redder dagen

Randers PC Service kan redde din computer fra selv de mest kritiske tilfælde. Arkivfoto

Mange kender situationen, hvor man sidder koncentreret og skal skrive sin opgave færdig lige før eksamen, eller et tilbud skal afsendes til en kunde. Pludselig lander en sodavand, kaffen eller rødvinen i computeren, og den går død. Men nu er der heldigvis hjælp at hente, hvis uheldet er ude.

Randers PC Service i Vestergade 10, Randers, kan nu som det eneste værksted i Randers tilbyde kunderne at reparere PC’ere eller Macbooks, som er beskadiget af væske, hvilket kræver en vis kompetence.

– Hvis væskeskaden bevirker, at den ikke vil starte op, kan vi med vores ekspertise og udstyr foretage en reparation af din computer. Vi kan lokalisere og udskifte de beskadigede komponenter på bundkortet og derefter foretage en grundig rensning med ultralyd, så den kommer i perfekt stand, fortæller indehaver af Randers PC Service, Jan Rydeng.

Tidligere blev hele bundkortet skiftet, men det var ikke alle kunder, som var parate til at betale prisen. Hvis et bundkort på en Macbook skal udskiftes koster det typisk mellem 5.000 – 6.000 kroner.

– Vi kan udbedre skaden for kun 1.600 kroner, og hvis vi mod forventning ikke kan reparere den, koster det ingenting, oplyser Jan Rydeng.

Randers PC Service har et tæt samarbejde med Randers Computer Center i Adelgade. De reparerer ikke selv, og derfor reparerer Jan Rydeng de computerne, som Randers Computer Center får indleveret til reparation. Tidligere blev disse computere sendt til reparation i Aalborg.

– Nu kan vi jo så udvide med tilbud til kunderne om væskeskadereparation. Og det er alle glade for, påpeger Jan Rydeng.

Egentlig er Jan Rydeng uddannet pædagog, og har arbejdet som sådan i 17 år. Igennem dette job har han opnået flere kompetencer, som han i dag bruger i den personlige service, som han tilstræber at give sine kunder.

– Det er min pædagogiske styrke, at kunne have en god kommunikation med kunderne, uanset alder, stilling og social status understreger Jan Rydeng, som er tilfreds med at kunne fornemme hvor meget kunderne har kendskab til computere, og kan derfor rådgive og forklare på et sprog, som kunderne forstår.

De pædagogiske kompetencer kommer ham ikke mindst til gode, når han er på kundebesøg ved hr. og fru Hansen, og det kræver høj moral og etik når private åbner sine døre.

– Det bygger i høj grad på tillid, og takket være de pædagogiske kompetencer, får kunderne også en god oplevelse, samtidig med at der udføres en service, pointerer Jan Rydeng.

Interessen for computerarbejde startede med, at en ven tilbage i 90’erne gav ham en 286 computer med dos. Derefter udviklede interessen sig, og det gav samtidig så stor erfaring, at han kunne hjælpe sin arbejdsplads, venner og bekendte, som fik computerproblemer.

På et tidspunkt i 2007 blev han ansat som fast pædagogvikar, og kunne samtidig oparbejde en kundekreds, og fordi kundekredsen hele tiden blev udvidet, var Randers PC Service en realitet, og kan derfor i år fejre 10 års jubilæum.

Jan Rydeng har ikke langt til arbejdet. Firmaet ligger nemlig i privatboligen på første sal i Vestergade 10.

I begyndelsen reklamerede han udelukkende ved hjælp af opslag rundt omkring i byen. Her havde direktøren fra IKU (Institut for karriereudvikling, red.)havde set et af opslagene, og der blev lavet en aftale om at Jan Rydeng skulle være deres IT-konsulent i Randers. Men IKU havde flere afdelinger i hele Jylland, så det bragte ham en del rundt i landet.

Jobbet som IT konsulent for IKU gjorde, at han turde tage springet som fuldtidsbeskæftiget PC-reparatør og lige siden er firmaet stille og roligt ekspanderet.

De sidste 5 år har Jan Rydeng haft faste praktikanter. Det er typisk mennesker, som har behov for en særlig pædagogisk støtte, for at komme tilbage til arbejdsmarkedet. For enkeltes vedkommende, har det været unge mennesker med diagnosen aspergersyndrom.

For nylig kunne han ansætte en medarbejder, som også startede i et jobtilbud gennem Jobcenter Randers. Den nyansatte besidder en stor viden og praktisk kendskab til loddearbejde, samt rensning af bundkort med ultralyd.

Bortset fra programmering, er Randers PC Service i stand til at udføre hard- og softwareinstallationer, udbedring af softwarefejl, netværksinstallationer, opdateringer og alt indenfor reparationer. Firmaet er Microsoft-certificeret i Windows Server 2003 samt Windows XP, men giver support på alle Windows versioner. Der tilbydes hjælp til både private og mindre virksomheder.

Skulle nogen få behov for at få udbedret en væskeskade, eller en anden form for reparation af sin PC, så kan Randers PC Service og Jan Rydeng kontaktes via den ny hjemmeside: www.rservice.dk

Kommentarer