Kultur

Randers Naturcenter klar med program for 2024

På alle årets 23 åbne lørdage hos Randers Naturcenter er der udlån af Christiania-cykler, så der kan køres en tur på stierne langs den smukke Gudenå.

Foråret, sommeren, efteråret og lidt af vinteren byder på mange forskellige aktiviteter i naturen med Randers Naturcenter. Der er arrangementer for hele familien. Sæsonen begynder lørdag den 6. april og slutter 19. december. Det nye program byder både på populære klassikere og nye spændende tiltag.

Når Randers Naturcenter åbner sæsonen, bliver det med årets første ‘Åbne Lørdag’. Her vil der blandt andet være udlån af grej som for eksempel fiskenet og lupglas, så man kan gå på jagt i søen efter smådyr. Man kan også tænde bål og grille medbragt mad eller købe et “pandekage-kit” for 30 kr. Der er mulighed for at låne kikkert, kort og fuglebog og tage på naturekspedition i området omkring naturcenteret. På alle årets 23 åbne lørdage er der også udlån af Christiania-cykler, hvor der i hvert lad kan sidde fire mindre børn – cykelhjelme lånes med.

– De åbne lørdage bliver drevet af naturcentrets tre frivillig-teams, som gør et fantastisk arbejde. Vil du være med på frivilligholdet, så er det med at kigge forbi den 11. april til informationsaften for nye frivillige, fortæller Helle-Marie Taastrøm, der er leder af Randers Naturcenter.

Flere ture ud i naturen

2024 byder også på flere arrangementer uden for naturcentrets matrikel. Der er turer til eksempel Nordre Fælled, Fladbro og Udbyhøj Lystbådehavn.

– Vi begyndte så småt med det i 2023, men i år vil vi lave endnu flere aktiviteter for børn og deres voksne andre steder i naturen end lige hos os selv. Især vil vi lave aktiviteter i Naturpark Randers Fjord – et område som mange flere bør have kendskab til, forklarer Helle-Marie Taastrøm.

Sejlads på Gudenåen

Naturcenterets to handicapbåde; Isfuglen og Guldsmeden ventes at blive klar igen til sommer. De to både har fået helt nye elmotorer og vil ved særlige arrangementer blive brugt til sejlture på Gudenåen. Der er blandt andet mulighed for at komme med lørdag den 15. juni. På turen kan du opleve roen og dyrelivet mellem tagrørene. Som noget helt nyt kan I prøve et “snorkel-kig” hvor I med våddragt, redningsvest, snorkel og dykkerbriller kan få et helt særligt kig under overfladen.

De populære klassikere

Derudover er der naturligvis gengangere med de populærere sommerferieaktiviteter i uge 27, Mors Dag-arrangement, Lyserød Lørdag, aktiviteter i efterårsferien og Det Grønne Juleværksted.

– En række arrangementer har ganske simpelt så stor efterspørgsel, at vi med stor gælde kan gentage succeserne, slutter Helle-Marie Taastrøm.

Sidst men ikke mindst har Randers Naturcenter en række workshops og foredragsarrangementer på plakaten. Du finder hele 2024-programmet på www.randersnaturcenter.dk.

Derudover er et besøg på naturcenteret i Randers, som altid også et tilbud til alle institutioner, skoler eller andre grupper i Randers Kommune, som har lyst til at tilbringe en grøn dag på stedet. Det sker efter aftale med Randers Naturcenter.

Kommentarer