Randers By

Randers’ kulturtrekløver går sammen om eksklusiv kulturaften

Der er både oplevelser for sjælen og ganen på årets tid til tanker arrangement på Kulturhuset. Pressefoto

Randers Kunstmuseum, Museum Østjylland og Randers Bibliotek gentager for tredje år i træk succesen ‘Tid til tanker’ og inviterer 5. oktober 2018 til en unik og eksklusiv aften med tid til tanker samt sanselige og kulinariske oplevelser. En aften for det voksne publikum.

Et unikt samarbejde mellem Randers Kunstmuseum, Museum Østjylland og Randers Bibliotek giver kulturinteresserede muligheden for at være en del af en helt særlig aften. Tre markante kulturinstitutioner i Randers skaber rammerne om en aften, hvor de fleste sanser kommer i spil, og hvor der er tid til fordybelse. En helhedsoplevelse, hvor kultur, kreativitet, musik, viden, god mad og mulighed for at netværke bliver omdrejningspunktet.

Aftenens tema er “Rejsen” og byder på foredrag ved Malene Fenger-Grøndahl og Palle Bo, levende musik med Jacob Venndt og Kristian Rusbjerg, deltagende aktiviteter og en skøn menu med velkomstdrink, buffet og kaffe/kage i kulturelle omgivelser.

Aftenens program

Kl. 17.30: Velkomst og foredrag på Randers Kunstmuseum. Oplev Malene Fenger-Grøndahl live og Palle Bo på Skype.

Malene Fenger-Grøndahl er journalist, forfatter og foredragsholder. De seneste ti år har hun rejst i Mellemøsten, Europa og Asien. Hun er forfatter og medforfatter til mere end 20 bøger og en erfaren og levende foredragsholder. Malene vil tage os med på tur rundt i verden og fortælle om de meget forskelligartede steder, hun har oplevet, og de gribende skæbner hun har mødt. Hun vil fortælle, hvad det at rejse har betydet for hendes menneske- og samfundssyn.

Den prisvindende lokale radiomand Palle Bo trak i 2016 teltpælene op, solgte huset i Randers og har siden da levet som digital nomade og lavet udsendelser fra hele verden. På www.radiovagabond.dk kan man følge Palle Bos rejse rundt på kontinenterne og høre hans spændende podcasts. Vi fanger Palle Bo via Skype, det sted han nu er i verden fredag 5. oktober.

Kl. 18.30-19.30: Buffet på Randers Bibliotek:
Lakserilette på sprøde brød
Vitello tonnato. (skiver af kalv med tunsauce)
Couscoussalat m. mynte og grønt
Krydret ragout m. kylling, nødder, kerner og abrikoser
2 slags dip
Stegte grove rodfrugter
Emmentaler og oliven

Kl. 19.30-20.30: Deltagende kulturtilbud.

Vælg mellem:

  1. Randers Kunstmuseum: Med udgangspunkt i Randers Kunstmuseums faste samling afholdes der i aftenens anledning en times kreativ workshop med billedkunstner Mette Boel.
    Workshoppen tager udgangspunkt i aftenens tema og aftenens gæster inviteres derfor til gennem kreativ udfoldelse at bidrage med ideer og tanker om, hvad det vil sige at rejse, og hvad rejsens potentiale er.
  2. Museum Østjylland: Museerne har mange genstande. Men er det for mange? Den diskussion er igen sat på dagsordenen i landets aviser. Kom og overvær retssagen, hvor veloplagte og kampberedte fagfolk taler for og imod at gemme eller kassere genstande fra museets samling. Vær selv med til at fælde dom over genstandene. Hvilken rejse sender vi museumsgenstandene på? Det evige liv eller fortabelse og glemsel?
  3. Randers Bibliotek: Bibliotekets filmekspert Jacob Krogsøe og musikformidler Mik Stegger byder velkommen til en underholdende og spændende quiz inden for musik, litteratur og film med “Rejsen” som tema.

Kl. 20.30-21.30: Koncert med Jacob Venndt og Kristian Rusbjerg. De to forrygende musikere vil med højt humør, musikalsk vovemod og stor underholdningsværdi spille fransk musette, skandinavisk folkemusik – med en afstikke til Irland, revy, sigøjner-jazz og folkemusik fra Ungarn og Italien. Der serveres kaffe og kage.

Tid: 5. oktober 2018 kl. 17.30-22
Sted: Kulturhuset Randers
Pris kr. 295 pr. person inkl. Velkomstdrink, buffet, kaffe/kage, foredrag, musikalsk underholdning samt de valgte aktiviteter.

Billetsalget starter 13. august Kl. 10.00
Billetter købes på ww.randersbib.dk. Der er et begrænset antal billetter til aftenen, og de 100 billetter bliver udleveret efter først til mølle-princippet.

Kommentarer