Randers By

Randers Krisecenter får stor donation til ny gårdhave

Den A.P. Møllerske Støttefond har doneret 1.750.000 kroner, så Randers Krisecenter kan skabe en mere indbydende og brugbar gårdhave – til gavn for de kvinder og børn, der bor på centeret.

Randers Krisecenter har været i dialog med landskabsarkitekt Helle Nebelong og arkitekten Søren Nørgaard fra SIGNATUR arkitekter om de ændringer, der skal laves i gårdhaven.

Den vil blive ombygget, så der kommer flere forskellige rum sådan, at alle – kvinder såvel som børn – kan finde et trygt og godt sted at opholde sig. Samtidig vil der blive tilført en del nye materialer og planter.

– Haven skal tale til fantasien, kreativiteten og det legende i mennesket. Den skal bruges terapeutisk på forskellige måder og hele året rundt, siger Helle Nebelong. Hun fortsætter:

– Man skal kunne være aktiv, lege med sine børn, nusse om planter, plukke blomster eller ligge i en hængekøje og slappe af og lytte til havens lyde af rislende vand, fuglekvidren, insektsummen og vindens leg i trækronerne, siger

Gårdhave er klar til sommer

Ombygningen af gårdhaven forventes at gå i gang i april og afsluttes til brug medio juli. Der er enkelte træer, der plantes senere til efteråret, fordi det er et optimal tidspunkt for denne type træer.

Læs også her: Leder af Randers Krisecenter: – Jeg er simpelthen så glad

Vil du følge med i nyhederne fra dit lokalområde? Så gå på Facebook og giv et “synes godt om” til Randers Netavis her

Kommentarer