Samfund

Randers Kommune spiller hjernen stærk

Modelfoto: Randers Kommune

Dansk Skoleskak og Randers Kommune inviterer torsdag den 25. maj til kommunestævne i skoleskak på Nørrevangsskolen i Randers. Stævnet er åbent for alle medlemsskoler i Randers Kommune, og cirka 200 elever fra Nørrevangsskolen, Korshøjskolen, Rismølleskolen og Assentoftskolen mødes, siger “god kamp”, og spiller hjernen stærk.

Nørrevangsskolen er forsvarende kommunemestre og dermed i besiddelse af en vandrepokal, der pynter godt på skolen. Pokalen finder måske et nyt hjem i år, da der er tre andre skoler i kommunen, der har lagt en strategi for at få fingrene i den. Men på årets værtsskole har de andre planer:

– Jeg kan love, at vi på Nørrevangsskolen vil gøre vores bedste for, at vandrepokalen ikke forlader skolen, forlyder det fra lærer Mette Bøggild, som er skoleskakansvarlig på værtsskolen og uddannet skoleskakunderviser.

Kommunemesterskabet er en dag med alternativ læring, der træner ro, koncentration og evnen til at tænke fremad, hvilket bruges både i skolen og i resten af livet. Kommunestævner som dette bidrager til at samle elever på tværs af køn, klassetrin, og kultur blandt kommunens skoler.

Kommunestævnet spilles med de klassiske skakbrikker og brætter, men understøttes digitalt via Skoleskak App, der viser de enkelte spillere, hvor de skal sidde i den store hal. Det er også Skoleskak App, som sikrer at alle får en jævnbyrdig modspiller, holder styr på pointene i skolekonkurrencen, og følger med i hvor lang tid de enkelte hjernedyster tager. Eleverne taster selv resultatet af deres skakpartier ind i Skoleskak App, og er dermed selv en stor del af at få dagen til at glide.

Randers Kommune giver tilskud til kommunestævnet, mens Dansk Skoleskak står for selve afviklingen i samarbejde med skolens lærere og pædagoger.

Omkring 200 elever fra 3. til 7. klasse spiller med fra fire tilmeldte skoler: Assentoftskolen, Korshøjskolen, Nørrevangsskolen og Rismølleskolen.

Kommunemesterskabet i Randers afvikles torsdag den 25. maj 2023 fra klokken 9 til 13 på Nørrevangsskolen, Glentevej 15, 8930 Randers.

 

Kommentarer