Randers By

Randers kommune officiel skattelyfri kommune

Randers Kommune er nu officiel skattelyfri Kommune.

Det skete ved en underskriftsseance på Rådhuset i sidste uge, hvor borgmester Torben Hansen underskrev Oxfam IBIS’ ”Charter for skattelyfri kommune” under overværelse af Kommunaldirektør, Jesper Kaas Schmidt, byrådsmedlemmerne Bjarne Overmark, Rosa Lykke Yde, Lise Lotte Frier Pedersen samt Jørgen Hvid og Jørgen Boldt fra Oxfam IBIS.

Under sin tale sagde Torben Hansen bl.a.:
– Skattehuller underminerer vores samfundsmodel – vores velfærdssamfund. Skat er væsentligt for, at vi har råd til vores samfund. Alle skal betale deres del. Det gælder også virksomheder. For gennem skattebetalinger bidrager virksomheder positivt til vækst, udvikling og velfærd. Men det er ikke fair, hvis nogle virksomheder går fri. Og det er heller ikke fair, hvis virksomheder ikke betaler skat dér, hvor deres værdier skabes.

Derfor giver det rigtig god mening, at vi er en skattelyfri kommune. Vi vil handle med samarbejdspartnere, der udviser en god og etisk forsvarlig adfærd som virksomheder. Vi vil prioritere at samarbejde med virksomheder, der tager et særligt socialt ansvar, og samfundsansvar.

Skattehuller skal lukkes, så lovgivning ikke bliver omgået. Og vi ser gerne, at der bliver skabt en større offentlig gennemsigtighed i de selskaber, som det offentlige handler med. Det er skattelyfri kommune med til at sætte øget fokus på.
Ved at skrive under på Charteret og dermed indgå i et samarbejde med Oxfam IBIS sender vi et signal til omverdenen om, at det er nødvendigt at tage ansvar og vise samfundssind.

Kommentarer