Debat og politik

Randers – en kommune med grokraft!

Fremsent foto

Læserindlæg af Frederik Glerup Christensen – Alternativet Randers

Hvad kan Randers, som ingen andre kommuner eller byer ikke kan?

Svaret er muligvis ikke åbenlyst for alle.

Forleden gik jeg i en af byens mange “second-hand-shops” (eller på dansk: genbrugsbutikker), og dér faldt jeg over noget, der virkelig rørte mig:

Midt i virvaret af mange blandede ting var dette fad med en trane og påskriften: “RANDERS – EN BY MED GROKRAFT”.

På trods af mange års dårlig omtale, så er randrusianerne ukuelige – vi tror på vores kommune! Randrusianerne er entreprenante, vi starter forholdsvist mange virksomheder på indbygger. Vi er iværksættere i hjertet, og vi har et udsyn der gør, at vi har mod på at prøve nyt. Derfor er det på tide, vi begynder at tale hinanden op.

Vi har skønne naturområder tæt på Randers’ bykerne, smukke omegnsbyer med tæt tilknytning til naturen og den kronjyske muld. Vi har et blomstrende foreningsliv, og vi kan se at flere borgere tager del i lokalområderne. Vores virksomheder er innovative og flere iværksætterspirer gror frem. Det er noget, vi kan være stolte af – for så må vi da gøre noget rigtigt!

Jeg savner dét perspektiv på Randers! Jeg savner politikere, der vil tale vores by op – og ikke drukne os i frikadellekrige. Måske er det på tide, at borgerne tager skeen i egen hånd, og vi sammen skaber en ny forståelse af Randers? At vi bygger en ny kommune, baseret på vores perspektiver på kommunen, dens indbyggere og dens natur?

Jeg ved ihvertfald en ting: Randers – dét er en kommune med grokraft!

Kommentarer