Debat og politik

Randers i en bedre udgave

DEBATINDLÆG AF:
Morten Sørensen, debattør, Randers

Der er meget godt at sige om Randers og dens borgere, ligesom der også er meget at sige om potentiale og plads til forbedring. Og Randers fortjener, at både borgerne og de lokale politikere i byråd og Folketing er ambitiøse på dens vegne og ikke stiller sig tilfreds, før byens samlede standard er på højde med dens kvaliteter. Og de er store, som jeg ser det.

Når vi ser på sammenlignelige byer, så skal vi ligge “blandt de bedste”, som Randers FC skarpt formulerede det en gang. Det gælder også på uddannelser, hvor sidste uges skuffelse, da der blev uddelt en række af dem, bør være motiverende. Eksempelvis og aktuelt kan vi få en lokal afdeling af Aalborg Universitet. De meddelte i sidste uge, at de er tvunget til at lukke 18 uddannelser, fordi de ikke lever op til Folketingets krav om udflytning. Lad os hjælpe dem med det problem og få nogle hertil, præcis som Esbjerg og Hjørring også har gjort og hver fået en uddannelse derfra.

Vi kan også få flere begivenheder i byen, natur, sport, kultur, for at give borgerne gode oplevelser, trække gæster til, samt bidrage til byens omdømme og tiltrækningskraft. Amtsavisen har også været inde på emnet, og det er et område med rigt potentiale. Mere om det i senere indlæg.

Jeg mener også, det er nødvendigt med en vis form for kommunalt reparationsarbejde:

1) Kommunens ansatte skal have gode arbejdsforhold. Det har de fleste formentligt, men det skal være på alle områder, også Børn og Skole, hvor pressen beretter om en række problemer. Både ansatte og borgere har bedst af, at der er ordnede forhold, så lad os få det undersøgt og få styr på det. I stedet for politianmeldelser, som økonomiudvalget skal tage stilling til, af ansatte for at give informationer til pressen. Problemet er ikke lækager, men at det er kommet dertil. Eventuelle anmeldelser løser ikke situationen, tværtimod vil de bare forværre den.

2) I byrådet sidder mange fornuftige mennesker, og de er i alle lister og partier, så at sige. Men det er også nødvendigt at sige, at netop lokallisterne, tre styks endda, er et udtryk for, at der er en del politiske udfordringer. I en politisk godt kørende kommune, er der ingen lister, men de opstår typisk, når der ikke bliver lyttet nok til borgerne. At vi har hele tre af dem er et sikkert tegn på, at der er ikke bare et, men en del områder, hvor der ikke bliver lyttet, og at det samlede ambitionsniveau blandt ledende politikere måske også halter lidt. Alt dette skal ordnes og rettes op på, for det fortjener byen og borgerne.

Debatindlægget er indsendt af Morten Sørensen. Du kan også indsende et læserbrev under INDSEND LÆSERBREV i topmenu. 

Kommentarer