Navnenyt

Randers Friskole & Børnehus får ny leder – dropper folketinget for at hellige sig sit nye job

Jens-Henrik Kirk er pr. 1. august ansat som ny skoleleder for Randers Friskole & Børnehus. Pressefoto

Randers Friskole & Børnehus har netop ansat tidligere efterskoleforstander Jens-Henrik Kirk som øverste leder for vuggestuen, børnehaven og skolen. Den nye leder, som er medlem af byrådet for Konservative i Mariagerfjord Kommune, dropper derfor nu sit kandidatur til Folketinget.

Fra 1. august 2024 tiltræder Jens-Henrik Kirk som skoleleder for Randers Friskole & Børnehus. Jens-Henrik Kirk har stor ledererfaring. Blandt andet var han i 14 år (2005-2019) forstander på Mariager Efterskole. Det oplyser skolen i en pressemeddelelse.

Jens-Henrik Kirk overtager en veldrevet skole og et trygt børnehus, hvor han skal videreføre skolens profil om at skabe en værdifuld hverdag for børnene med fokus på trivsel og faglighed, samt realisere en række ambitioner om fornyelse og udbygning af de fysiske rammer, lyder det i pressemeddelelsen.

Bestyrelsesformand, Thomas Skov Laugesen fortæller om beslutningen:

– Vi er utroligt glade for at Jens-Henrik har takket ja til stillingen, da han er lige dét, vi leder efter. I løbet af sine 14 år på Mariager Efterskole formåede han at skabe flotte resultater. Han kommer desuden med politisk tæft fra en politisk karriere, et stort netværk og erfaring med både projekt- og personaleledelse. Med Jens-Henrik får vi hele pakken. Vi glæder os til samarbejdet og har stor tillid til at Jens-Henrik, vil fortsætte arbejdet med at sikre et både trygt og udviklende børne- og ungeliv, hvor den enkelte bliver set og hørt og udfordret hver dag, lyder meldingen.

Jens-Henrik Kirk glæder sig meget til at træde ind i den nye stilling.

– Jeg ser frem til en hverdag som leder, hvor jeg har betydning for andre i et tæt og nært miljø. Jeg glæder mig til igen at have kollegaer omkring mig og få et liv fyldt med glade børn og unge i både vuggestue-, børnehave- og skolealderen. Det bliver spændende og livligt, og det glæder jeg mig til, udtaler han. 

Jens-Henrik Kirk får et stærkt hold af afdelingsledere, og han ser frem til at sikre en faglig ramme af høj kvalitet og en god hverdag for både børn og personale i samarbejde med lederteamet, fremgår det af pressemeddelelsen.

Randers Friskole & Børnehus udmærker sig som, en integreret institution og skole med høj faglighed hos personalet blandet med stærke værdier som styrepind for hverdagen. Her kan forældrene trygt aflevere deres børn på samme matrikel på tværs af institution og skole, og det skaber forudsætningerne for et tæt forældresamarbejde igennem hele børne og ungelivet omkring læring, trivsel og værdier – samt bevægelse og udeliv, som skolen jo har helt fantastiske grønne rammer til. Alt det ser jeg som en stor styrke, og jeg glæder mig til at udvikle skolen og børnehuset til nye højder og rykke på de spændende byggeambitioner, som bestyrelsen har sat mig i udsigt, siger Jens-Henrik Kirk.

Nuværende skoleleder, Kirstine Ipsen, er meget begejstret for sin efterfølger.

– Det er en stor glæde at kunne give lederstafetten videre til Jens-Henrik. Jeg er sikker på, at han er den rigtige mand til opgaven, siger hun.

Jens-Henrik Kirk har valgt at lægge sit folketingskandidatur på hylden, men fortsætter i lokalpolitik i Mariagerfjord Kommune sideløbende med stillingen som skoleleder for Randers Friskole & Børnehus.

– Den rigtige stilling har meldt sig på banen, og jeg glæder mig meget til den nye udfordring. Jeg glæder mig til at komme i gang med alt det nye og igen træde ind i en opgave, som kalder på udvikling og er fyldt med spændende muligheder, lyder meldingen.

Randers Friskole & Børnehus:

  • Randers Friskole & Børnehus ligger i Randers Nord på moseskellet 2-8.
  • Børnehuset rummer 60 børn med 1 vuggestue og 2 børnehavestuer.
  • Der går 200 elever på skolen fra 0. til 10. Klasse, og de undervises af 18 lærere.
  • Der er en grøn SFO med fokus på udeliv året rundt, og der er egen musikskole på matriklen. 
  • Skolen og børnehuset har blåt og grønt flag for udeliv og bevægelse, og i foråret 2023 blev Børnehuset DGI certificeret.
  • Der har været venteliste på 0. Klasse de sidste par år, og der er kun få ledige pladser tilbage i flere af vores klasser til skolestart august 2024.

 Jens-Henrik Kirk:

  • Uddannet: International Interkulturel Socialrådgiver, Diplom i ledelse
  • Tidligere stillinger: Leder af Mariager Efterskole, Forstander Blå Kors Hjemmet Hobro
  • Aktiv i lokalpolitik i Mariagerfjord Kommune (2018 til nu) samt Region Nordjylland (2022 til nu)

 

Kommentarer