Coronanyt

Randers Festuge 2020 aflyst

Koncert med Hjalmar var en af de store begivenheder i Randers Festuge 2019. Foto: Søren Pagter

– I lyset af statsministerens meddelelse om, at festivaler, markeder, andre store begivenheder og store forsamlinger skal aflyses også i august, har vi i bestyrelsen for Randers Festuge også besluttet, at Randers Festuge 2020 bliver aflyst – siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune og formand for bestyrelsen i Randers Festuge.

– Randers Festuge består af ni dages arrangementer og oplevelser. Det er både store koncerter og oplevelser og en perlerække af mindre arrangementer. De to ting er hinandens forudsætninger. De store begivenheder som åbningskoncert, havnedag, pensionistkaffebord, handicapfestival, koncerter på Amfiscenen, musiktelte og afslutning, de skal aflyses. Og uden de mange signatur-begivenheder, er vi i bestyrelsen enige om, at så skal Randers Festuge aflyses i 2020 – siger Torben Hansen.

Det var ikke en nem beslutning for bestyrelsen, som også har besluttet at mødes igen om kort tid for at vurdere, om der kan laves et alternativt arrangement til Randers Festuge.

– Jeg tror, at de fleste af os efterhånden trænger til at have kulturoplevelser at se hen til. Hvordan og hvad – det kommer helt an på de nationale udmeldinger. Men for nu – og med de udmeldinger der er kommet fra statsministerens side, så var vi heller ikke i tvivl om, desværre, at den rette beslutning er at aflyse festugen – siger Torben Hansen.

Den meddelelse går derfor nu også til alle medarrangørerne af Randers Festuge. Og i den sammenhæng har bestyrelsen også bedt om, at der bliver set nærmere på om nogle af medarrangørerne allerede har afholdt udgifter i forbindelse med Randers Festuge.

– Det er et ønske for os, at vi får en opgørelse af, om der allerede er aktører i forhold til festugen, som kommer i klemme, og hvis det er tilfældet, vil vi undersøge, om det er muligt at komme aktørerne i møde – siger Louise Høeg, formand for Sundheds-, Idræts- og Kulturudvalget i Randers Kommune og medlem af bestyrelsen i Randers Festuge.

Kommentarer