Samfund

Randers-fabrik konkurs: 100 ansatte sendes hjem

FOTO: KSM

Mandag eftermiddag stod det klart, at Randers-virksomheden KSM – Kurt Sørensen Maskinfabrik ikke var til at redde og blev i skifteretten erklæret konkurs. Som konsekvens er 40 medarbejdere på Randers-fabrikken sendt hjem.

De resterende 60 medarbejdere er ansat på en Polen-baseret fabrik, som ikke er omfattet af konkursen. De er dog også hjemsendt, idet driften er indstillet.

Den over 50 år gamle maskinfabrik blev i 2017 overtaget af investorerne Poul Arne Kloster og Jesper Vinther, som i de efterfølgende år investerede markant i blandt andet nye maskiner.

Men coronakrisen og krigen i Ukraine har ramt maskinfabrikken hårdt.

– Vi løb tør for penge, men det ændrer ikke ved, at vi står med en stab af fantastisk dygtige medarbejdere, et stort antal internationale kunder og en unik maskinpark, der sætter os i stand til at lave mange ting, som vores konkurrenter må sige nej til, siger Jesper Vinther til Randers Amtsavis.

Der er ifølge kuratoren i konkursboet gode muligheder for at finde en køber til maskinfabrikken, så driften kan fortsætte. De hjemsendte medarbejdere er derfor ikke blevet fritstillet.

Kommentarer