Randers By

Randers får et af Danmarks første ByNaturrum

Skitse af, hvordan Myretuen kommer til at se ud.

Tirsdag den 17. januar bliver første spadestik til et af Danmarks første ByNaturrum taget. Det får navnet Myretuen og kommer til at ligge på Nordre Fælled i Randers Nordby

Mange års visioner bliver forløst ved spadestikket til MYRETUEN, der bliver en udvidelse af Projekt Natur og friluftsliv på Nordre Fælled – et projekt som mange lokale beboere og borgere, fra hele Randers, har kastet meget energi ind i.

Et ByNaturrum for alle

MYRETUEN kommer til at rumme mange forskellige friluftsaktiviteter, og får stor betydning for det lokale område men også for andre borgere i Randers og omegn. Derfor håber man, at se så mange interesserede som muligt på dagen.

– Det er et modelprojekt for et helt nyt fænomen. Alle naturelskere i – og omkring Randers får et af landets første ByNaturrum, der kommer til at ligge i baghaven af nogle af vores største almene boligområder i Randers, forklarer Louise Hou Kragh, der er sekretariatsleder i Bysekretariatet.

ByNaturrummet understøtter en igangværende udvikling af naturområdet. Visionen er at skabe ét stort ByNaturrum for hele Randers, med en bred vifte af naturformidling og friluftsliv.

Fakta

Ideen til MYRETUEN stammer blandt andet fra et partnerskabet mellem Randers Produktionshøjskole, Randers Kommune, By-sekretariatet og Naturstyrelsen Kronjylland, Nordre Fælleds Venneforening samt brugere af det gamle militærområde.

Kommentarer