Kultur

Randers Event inviterer til Sankthansfest ved Gudenåen

Foto: Randers Kommune

Midsommerstemning, bål på vandet, musikalsk underholdning og en kendt båltaler. Det er opskriften, når der fejres Sankt Hans 23. juni i Tronholmparken.

Op mod 4.000 mennesker plejer traditionen tro at være til Sankthansaften i området omkring Randers Havn og Tronholmparken.

Årets båltaler bliver i år holdt af en indfødt Randers-dreng. Han født på Mariagervej, opvokset i nordbyen og bor i dag blot 600 meter fra sit barndomshjem. Der er tale om den kendte sportskommentator og radiovært fra DR, Morten Hausborg.

Han er tidligere blevet kåret som både Årets Fortæller af Danske Sportsjournalister og Årets Reporter ved Prix Radio. Det er dermed en mand med ordet i sin magt, der skal holde årets båltale i Randers. Efter talen skal Morten Hausborg en tur på vandet for at tænde bålet.

Stationspumaerne fra Langå leverer musikken

Musikken bliver leveret af Langås festorkester ‘Stationspumaerne’. Det er et band bestående af professionelle musikere med en svaghed for den danske populærmusiks guldalder fra efterkrigstiden til midten af halvfjerserne. Repertoiret består af elskede sange, der oprindeligt blev gjort kendte af Four Jacks, Gustav Winckler, Otto Brandenburg, John Mogensen med flere.

Med elguitar og saxofon, klaver, orgel, trommer, bas og harmonika bliver der spillet på alle strenge, men det er de flotte vokalharmonier orkestret selv er mest stolte af. Stationspumaerne spiller naturligvis også op, når de mange fremmødte synger Midsommervisen.

Arrangementet i Tronholmparken begynder klokken 20, hvor Borgmester Torben Hansen byder velkommen. Allerede fra klokken 19 vil det være muligt at købe mad og drikkevarer.

Bålet tændes på vandet klokken 21.

 

Kommentarer