Debat og politik

Randers en del af en landsdækkende manifestation

Den 19. maj vil der i Randers, København, Odense, Aarhus og Aalborg afholdes demonstrationer.
En af initiativtag

En af initiativtagerne i Randers er Lise Baastrup, hun siger:

– Udlændingedebatten er de sidste to årtier blevet stadig mere rabiat, Nu er der partier, der stiller op til folketingsvalg med klart racistisk program og erklæret mål om at bryde grundlovens §70, der forbyder diskrimination på grund af tro eller race, I dag er det muslimer, ikke jøder, det går udover Jeg kan ikke uden at gøre noget se på at udviklingen her nu ligner forløbet i Tyskland i 30 erne.

I initiativet deltager også 15 årige Kenana, der dagligt mærker den utryghed der opstår, når racismen får frit spil og alle ytringer bliver tilladt.

Grundlaget for demonstrationen er:
– I fællesskab bygger vi bro – Vi bor her sammen. Allesammen. – Det skal være slut med splittelse, hetz og angreb på vores fællesskab og vores naboer. – Vi tager hinanden i hænderne og forsvarer et rummeligt, demokratisk og solidarisk Danmark. – Et Danmark fri for diskrimination i alle aspekter af livet: Der hvor vi arbejder, der hvor vi bor og der hvor vi går i skole.
– Stop racismen. – Byg bro. – Forsvar fællesskabet.

I Randers mødes vi på Rådhustorvet søndag d. 19. maj kl 15.00 og går i samlet trop ned på Justesens Plæne, hvor der er musik, taler, kaffe og kager. Vi slutter kl. 17 med at tage hinanden i hænderne – bygger bro for fællesskabet.

Kommentarer