Randers By

Randers-delegation til Kina for at styrke samarbejdet

Sådan kommer Danish Crown's nye fabrik til at se ud, når den om halvandet år står færdig i Pinghu i Kina. Delegationen fra Randers skal deltage i det første spadestik Randers virksomhedens 400 mio. kroners store investering i salg af danske højkvalitetsprodukter i Kina.

I lørdags rejste en delegation – med borgmesteren i spisen – fra Randers til Kina, hvor de blandt andet skal deltage i fejring af det første spadestik til en ny Danish Crown fabrik i byen Pinghu. På rejsen bliver der også rig mulighed for at styrke forbindelser og pege på Randers og omegn som et interessant turistmål.

I sommeren 2017 havde Randers besøg af en delegation fra den kinesiske by Pinghu, som var her for at underskrive en partnerskabsaftale mellem de to byer. Kontakten opstod i forbindelse med slagterikoncernen Danish Crowns beslutning om at bygge en fabrik i Pinghu. Fabrikken skal blandt andet producere detailpakket dansk svinekød, pølser og bacon.

Nu er det blevet tid til at tage første spadestik, og derfor har Danish Crown inviteret en delegation fra Randers til Kina. Med på turen er repræsentanter fra Randers Kommune, Visit Randers, VIA University College og Erhvervsakademi Dania. Randers Kommune repræsenteres af borgmester Torben Hansen, kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt og erhvervs- og udviklingschef Dennis Jensen.

– Kinas økonomi går fortsat godt, og kineserne får flere og flere penge mellem hænderne. Det gør det kinesiske marked rigtig interessant. Samtidig er der stor interesse for det danske uddannelsessystem, for rejsemål i Danmark og erhvervssamarbejde. Og ikke mindst så glæder vi os til at deltage i første spadestik til Danish Crown-fabrikken, siger Torben Hansen, borgmester og repræsentant for Randers Kommune i delegationen.

Ønsker at styrke samarbejdet på flere områder

Udover besøget ved Danish Crowns nye fabrik er formålet med turen at gøde jorden for et større kommercielt samarbejde mellem aktører i henholdsvis Randers og Kina. Borgmester Torben Hansen vil som delegationsleder deltage i en række møder, hvor han vil overbringe ønsker til fremtidige samarbejder. Randers Kommune og Visit Randers har et særligt ønske om at indgå samarbejder med rejsebureauer, der kan åbne de kinesiske turisters øjne for Randers.

På uddannelsesområdet er der allerede et godt samarbejde omkring eksport af uddannelser og udveksling af praktikpladser. VIA University College og Erhvervsakademi Dania ønsker med deres deltagelse i turen at udbygge og styrke samarbejdet.

Delegationen rejser til Kina i dag lørdag den 24. marts og vender hjem torsdag d. 29. marts, med undtagelse af erhvervs- og udviklingschefen og Visit Randers, som bliver i Kina i yderligere fire dage for at mødes med rejsebureauer, deltage i en national turistmesse og mødes med turistoperatører i forbindelse med en H.C. Andersen-event i den store H.C. Andersen-forlystelsespark i Shanghai.

Kommentarer