Samfund

Randers Cykleklub af 1910 til sæsonens sidste landevejsløb

Se billedserie

I weekenden deltog rytterne fra Randers Cykleklub af 1910 i landevejssæsonens sidste løb.

Klubberne i Hjørring, Thy og Aalborg afholdte ”3 dage i Nord”, og de tre løb talte samtidig til den samlede Craft Cup.

Det blev nogle blæsende og hårde dage i det nordjyske, men det viste sig kun at være en fordel for de randrusianske ryttere, der havde stor succes i løbene.

Fredag blev der kørt enkeltstart ved Hirtshals, lørdag og søndag stod den på landevejsløb i hhv. Hanstholm og Klarup ved Aalborg. Den samlede cup blev kørt på point.

I A-klassen kørte den tidligere RC1910 rytter, Nils Lau Broge, stærkt, og sluttede som samlet vinder af cuppen – Nils Lau kører nu for eliteteamet BHS – PL Beton Bornholm.

I B-klassen blev det til to meget fornemme sejre til RC1910’s Mathias Kirk, idet han suverænt vandt de to landevejsløb i hhv. Thy og Aalborg. Mathias deltog ikke i enkeltstarten i Hjørring, og sluttede samlet som nr. 7 i Craft Cup. Klubkammeraten i B-klassen, Martin Asvig, blev nr. 7 på enkeltstarten, og sluttede på en samlet 14. plads.

I U19 klassen kørte randrusianske Mads-Emil Dupont Hougaard sine sidste løb som U19 rytter, og dermed også de sidste løb på U19 teamet, Team Mascot WorkWear. Efter placeringer som nr. 6 og nr. 4 på de to første etaper, viste han for alvor sin styrke, da han kørte alene hjem i søndagens løb, og suverænt vandt sit sidste U19 løb. De flotte placeringer sikrede ham en samlet 2. plads.

I D-klassen kørte Magnus Øglend sig ind på en flot 5. plads i søndagens løb, og sammenlagt blev det til en placering som nr. 7. I Master C kørte René Krebs sig ind på en samlet 5. plads.

Hos de yngre RC ryttere blev der også kørt fornemme placeringer hjem. I U15 pigeklassen kørte Julie Alberte Schmidt stærkt, og vandt enkeltstarten samt landevejsløbet i Aalborg, og i Hanstholm blev hun nr. 2 – disse flotte placeringer gav hende en samlet sejr i Craft Cup.

Hos U17 drengene viste Frederik Dupont Hougaard også stærk kørsel, og sluttede sæsonen med at køre alene hjem i U17 klassen, og han blev dermed en meget flot og suveræn vinder af løbet i Aalborg.

Sammenlagt sluttede Frederik på en 2. plads, og klubkammeraten Andreas van den Hoorn sluttede også i den samlede top 10, idet han besatte 10. pladsen i Craft Cup.

I U13 drengeklassen blev Holger Errebo nr. 3 i Aalborg, og Jens Christian Schmidt hentede en 4. plads på enkeltstarten. De to sluttede sammenlagt som hhv. nr. 4 og nr. 6. Klubkammeraten Alfred Quottrup blev sammenlagt nr. 14 i U15 drengeklassen.

Så alt i alt nogle super gode dage for Randers Cykleklub af 1910 i weekenden.