Randers By

Randers Balletskole markerede Dansens Dag med opvisning

Se billedserie Dansere fra Randers Balletskole markerede onsdag den Internationale dansens Dag, som falder hvert år 29. april. Samtidig fejrede man, at eleverne nu igen kan undervises sammen på Underværket. Foto: Jan Szwed. Se flere billeder i galleriet

Onsdag 28. april var der opvisning af Randers Balletskole på J.O. Krags Plads. Anledningen var fejring af den internationale Dansens dag – og samtidig markering af, at balletskolen er startet op igen. 

Randers Balletskole har på lige fod med mange andre foreninger været lukket ned på grund af corona-situationen.

21. april kunne skolen, efter de nye lempelser, atter åbne for skolens elever, som har glædet sig til at komme tilbage til trikot, tendu og tåspidser.

Allerede onsdag 28. april skulle de stå deres første prøve, da balletskolen havde opvisning på J.O. Krags Plads.

Anledningen var fejring af den internationale Dansens dag. En begivenhed der finder sted hvert år den 29. april på fødselsdagen for den franske danser Jean-Georges Noverre (1727-1810), der regnes som grundlæggeren af den moderne ballet.

Markeringen blev etableret i 1982 af International Dance Committee der er en international non-governmental organisation under UNESCO.

Opvisningen onsdag var samtidig en synlig markering af, at Randers Balletskole er fysisk på banen igen efter flere måneder med online undervisning.

Balletskolen har til huse i Underværket, hvor skolen ledes af koreograf Vivi Christensen.

Kommentarer