Randers By

Randers Art Week/Galleri Sønderbæk

Indsendt foto

Kunstnergruppen Made in Randers har eksisteret i cirka 15 år, med mere eller mindre fast besætning. De 8 malere, sammen med de 2 indbudte keramikere og en pilefletkunstner, viser enorm spændvidde, hvor mange stilarter og ismer bliver blandet sammen til nye helheder.

Her findes både malerier som kunne betegnes ”pæne,” mens andre er mere udfordrende i både farvesammensætning, stil og motiv. Ikke overraskende er inspirationskilderne mange, dog med naturen som fælles udgangspunkt for de fleste.

 

Ved dette års RAW udstilling i Galleri Sønderbæk, vil gæsterne få lov til at kigge i kunstnernes meget private skitsebøger. Det er her, at der bliver tænkt og udforsket, hvor kunstnerne lader sig forføre af fantasi og forestillinger. Skitsebøger er som regel ikke stedet, hvor der bliver lavet færdige billeder, men det kan forekomme.

Som sædvanlig, er billedkunstneren Anna Steenberg garant for kvaliteten af både de enkelte værker, og udstillingen som helhed.

Fællesskabet i gruppen kommer til udtryk på mange måder, men man er bestemt ikke bange for at være uenige med hinanden. Emner som død, begravelse og børneopdragelse diskuteres højlydt til julefrokosten, og forskelligheden bliver ligefrem dyrket i undervisningslokalerne.

Nogle fordyber sig i kendte og øvede teknikker, mens andre eksperimenterer og udforsker nye udtryksformer.

Gruppen gør meget brug af fællesskabet og kammeratskabet til at stimulere sig selv og hinanden i tryghed. Det kan sommetider være en kamp at komme igennem et maleri, men man både giver og tager konstruktiv kritik, ligesom man lader sig inspirere af hinandens malerier. Men en gang imellem må man erkende, at billedet simpelt hen ikke fungerer, så det bliver en ommer.

Når der males i undervisningslokalerne, står Anna Steenberg til rådighed. I år har hun valgt, efter
aftale med gruppen, at lade sig bruge mest til sparring og vejledning, mens direkte undervisning er
lagt på hylden. De enkelte kunstnere oplever tit, at Anna får øje på lige præcis det, de ikke selv har
kunnet se.

De fleste af Made in Randers medlemmer tager også på andre kunstkurser med jævne mellemrum.

Ferniseringen er flyttet i år til lørdag den 24. marts klokken 10. Ved denne lejlighed, kan man se på kunst, spise rundstykker, høre ferniseringstalen, og lytte til Jørgen Husted spille guitar og violin.
Udstillingen er således åben weekenden før Påske, samt Påskedagene, alle dage klokken 10-17.

Kommentarer