Asferg

Purhus IF opruster med ansættelsen af to nye medarbejdere

Pr 1. august starter to nye medarbejdere i Puhus IF: Aktivitetskoordinator Trine Hasager Sørensen (tv) og udviklingskoordinator Karen Marie Krogh Pedersen. Fremsendt foto

Purhus IF og Træningshuset i Asferg har ansat to nye medarbejder, en aktivitetskoordinator og en udviklingskoordinator, som sammen skal danne et nyt, stærkt team for idrætsforeningen, der igen går utraditionelle veje for at “hjælpe flere i gang med en aktiv hverdag og fremme sundheden i lokalområdet”.

Purhus IF i Træningshuset Asferg startede i 2014 et forsøg med en ansættelse af en lokal pige, Nikoline Elling, i 2 timer om ugen med henblik på at styrke samarbejdet mellem idrætsforeningen og Asferg skole.

Det var en stor succes, og fra en forsøgsordning udviklede funktionen sig til en fuldtidsstilling. Med nu 100 procent fokus på at udvikle idrætsforeningen og skolesamarbejdet blev der iværksat mange nye tiltag for foreningen, som samtidig oplevede en stor medlemsstigning fra dengang cirka 500 medlemmer til i dag omkring 900 medlemmer.

Nye tanker

Den 1. maj måtte Purhus IF sige farvel til Nikoline Elling, som startede i nyt job hos DGI, men bestyrelserne i både Purhus IF og Fonden Træningshuset Asferg var enige om, at der hurtigt skulle ansættes en ny medarbejder til at fortsætte arbejdet.

– I processen med at finde en afløser til Nikoline Elling blev der plads til at tænke nye ideer og i samme forbindelse lave en større omstrukturering, som opstod ud fra et meget spændende felt af ansøgere, samt et ønske om at skabe det mest optimale arbejdsmiljø, hvor en ansat ikke skulle sidde alene det meste af tiden, fortæller formand for Purhus Idrætsforening, Jens G. Larsen.

Derfor endte man med at ansætte to medarbejdere, en aktivitetskoordinator og en udviklingskoordinator, i henholdsvis en 17 timers stilling og en 30 timers stilling.

– Med grundtankerne fra ”Bevæg dig for livet” skal vi tilpasse idrætstilbuddene til andre segmenter end de ”normale” i en idrætsforening – blandt andet med mere fokus på børnefamilierne, som vi skal kunne tilbyde motion i en form, som gør det overskueligt i en ellers så hektisk hverdag, fortæller formanden, som med de nye medarbejdere også ser muligheder for et endnu stærkere samarbejde med kommunale institutioner, Asferg skole og SFO.

De to nye medarbejdere, som starter den 1. august, har kompetencer inden for både ernæring og idræt, hvilket giver foreningen mulighed for at udvikle sig med endnu flere og bredere tilbud i foreningslivet, fortæller Jens G. Larsen.

– Vi vil gerne være med til at bidrage med løsninger til et bredere foreningsliv med plads til mange flere, lyder meldingen.  

To nye ansigter

Trine Hasager Sørensen (27) ansat som aktivitetskoordinator. Hun er en lokal pige fra Asferg og et ‘kendt’ ansigt i foreningen både som udøver, træner og senest som frivillig fitnessinstruktør. Hun er nu vendt tilbage til lokalområdet, hvor hun bor sammen med sin mand. Trine har en uddannelse inden for kost og ernæring og er desuden uddannet rygestopvejleder via sundhedshøjskolen. Trine vil kunne indgå i et tæt samarbejde med Asferg skole.

Karen Marie Krogh Pedersen (33) er ansat som udviklingskoordinator. Hun har en uddannelse inden for idræt og sundhed samt foreningsudvikling og har nogle års erhvervserfaring indenfor for idrætsområdet – senest hos Julemærkefonden ved Hobro gennem 3 år. Karen Marie betegner sig  selv som en foreningspige; hun har dyrket fodbold hele sit liv, og til daglig holder hun sig aktiv med løb og cykling. Karen Marie bor i Randers med sin mand og 2 børn

Purhus IF fejrer i år 50 års jubilæum, men dette er en ingen sovepude, og foreningen ønsker hele tiden at være innovativ og nytænkende, fastslår formanden.

– Med ansættelsen af 2 nye medarbejdere er det vores forventning, at vi som forening fortsat beskæftiger os med det, som rører sig i det omkringliggende samfund og interesserer nuværende medlemmer, ligesom vi vil sikre fortsat medlemsstigning og fuld aktivitet i både Aktivitetshuset i Gassum og Træningshuset i Asferg, slutter Jens G. Larsen.

Kommentarer